GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παππάς: Μπήκε ταφόπλακα στα σχέδια όσων νόμιζαν ότι με το Μακεδονικό θα προκαλούσαν κυβερνητική αποσταθεροποίηση

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολ...

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Νομίζω έγινε μια σύσκεψη στο ΥΠΕΞ υπό τον Πρωθυπουργό που δρομολόγησε και τις εξελίξεις και τη μέθοδο με την οποία τελικά θα φτάσουμε σε αυτό που κανένας να μην έχει αμφιβολία είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας, απορρέει από το Δίκαιο της Θάλασσας και πρέπει να γίνει με όρους ευρείας διαβούλευσης και συναίνεσης συνολικά στο πολιτικό σύστημα" ανέφερε.
"Έχουμε άξιους διπλωμάτες και δρομολογείται μια διαδικασία που είναι απολύτως ενδεδειγμένη" συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του απάντησε ότι "φαίνεται από την αλυσίδα τέτοιου είδους υποθέσεων ότι η μέθοδος της διαπλοκής ήταν ο τρόπος λειτουργίας των πραγμάτων. Πέραν του ότι είχαμε τα προηγούμενα χρόνια μια διαδικασία, η οποία είχε τη διόγκωση και του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους, έθετε τις βάσεις για τη μεγάλη κρίση και τα μνημόνια, είχαμε και έναν τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, το οποίο είχε στην καρδιά του την διαπλοκή και βεβαίως τη συγκάλυψη. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι του 2003".
"Εδώ είναι η μεγάλη ευκαιρία και στη συνταγματική αναθεώρηση αλλά και σε άλλες παρεμβάσεις νομικές να ενισχύσουμε τη διαφάνεια, να συμφωνήσουμε όσοι έχουμε πολιτικές θέσεις ότι τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία μας δεν είναι προσωπικά δεδομένα, με την έννοια ότι οφείλουμε να είμαστε υποκείμενα ενός ελέγχου, στον οποίο δεν είναι υποχρεωμένος ο πολίτης να είναι. Εμείς παίρνουμε αποφάσεις που επηρεάζουν τα πράγματα και πρέπει και η πορεία των περιουσιακών μας στοιχείων από τη μια στιγμή στην άλλη να είναι πεντακάθαρη και η προέλευσή τους βεβαίως" τόνισε.
"Κάποιοι είχαν την αίσθηση του ακλόνητου, της παντοδυναμίας, του ανέγγιχτου. Δεν μπορούσε να τους περάσει από το μυαλό ότι κάποια στιγμή η Ελβετία μπορεί να δώσει στοιχεία, ότι κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει πίεση προς τους δικαστές να καλύπτουν υποθέσεις ή να τις καθυστερούν. Φαίνεται ότι υπάρχουν εμβάσματα που δεν είναι εξηγήσιμα κατά τον ανακριτή και τον εισαγγελέα" σχολίασε.
"Η Δικαιοσύνη φαίνεται ότι για πρώτη φορά δύναται να κάνει πράγματα που δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Και από αυτό μπορεί καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Δεν θα σχολιάσω αυτό που είπε ο κ. Παπαντωνίου. Αυτή τη στιγμή ο κ. Παπαντωνίου είναι κατηγορούμενος μπορεί να πει οτιδήποτε και εγώ θα απόσχω συνειδητά από τον σχολιασμό. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν που άκουσα εκπρόσωπο πολιτικού χώρου να αναπαράγει με αφορμή την υπόθεση Παπαντωνίου μία τέτοιου τύπου επιχειρηματολογία, ότι δηλαδή εργαλειοποιείται η δικαιοσύνη. Η κ. Κεφαλίδου ήταν στη Δημόσια Τηλεόραση και υποστήριξε ότι εδώ έχουμε μια περίπτωση που το "δόγμα Πολάκη" εφαρμόζεται. Νομίζω θα πρέπει να ανακαλέσει και το Κίνημα Αλλαγής αυτή την τοποθέτηση διότι αυτή η υπόθεση βγάζει μάτι και δεν είναι οι αντιδράσεις που προκύπτουν δεν πρέπει να είναι του συρμού και εύκολες" υπογράμμισε.
"Μπήκε ταφόπλακα στα σχέδια όσων νόμιζαν ότι με το Μακεδονικό θα προκαλούσαν κυβερνητική αποσταθεροποίηση. Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι συμπολίτες θα πείθονται ότι η συμφωνία είναι υπέρ της Ελλάδας".
"Τα πράγματα πηγαίνουν καλά και θα έχουμε τη δυνατότητα να μην περικοπούν οι συντάξεις. Μερικοί προσπαθούν μονίμως να εκμαιεύσουν δηλώσεις από αξιωματούχους, να τις στραμπουλήξουν, να την τεντώσουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση για να παράξουν ένα αρνητικό κλίμα. Αυτή η περίοδος κλείνει οριστικά και ο Νοέμβρης και Δεκέμβρης θα έχουν πολλές θετικές οικονομικές ειδήσεις με την ψήφιση των μέτρων της Θεσσαλονίκης" τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.
Τέλος, απαντώντας για μια ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στις εφημερίδες, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε "Και εγώ και ο Λευτέρης Κρέτσος είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών να δούμε κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες και θα ενημερωθεί και η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων και ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι τα κατάλληλα. Λίγη υπομονή ακόμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση