GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώην πρόεδρος Ομόνοιας: Η ελληνική μειονότητα ζει υπό την πίεση ενός ξέφρενου αλβανικού εθνικισμού

"Η πράξη του Κωνσταντίνου ήταν παράνομη, μία τρέλα της στιγμής. Δεν ήταν εξτρεμιστής απλά εκδήλωνε την αγάπη του για την πατρίδα με ...

"Η πράξη του Κωνσταντίνου ήταν παράνομη, μία τρέλα της στιγμής. Δεν ήταν εξτρεμιστής απλά εκδήλωνε την αγάπη του για την πατρίδα με ένα διαφορετικό τρόπο. Η ελληνική μειονότητα ζει υπό την πίεση ενός ξέφρενου αλβανικού εθνικισμού που πολλές φορές ξεσπάει πάνω της", δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρώην πρόεδρος της ''Ομόνοιας'' Λεωνίδας Παππάς.
Ο κ. Παππάς είπε ότι "τον Κωνσταντίνο τον γνώριζα προσωπικά, η πράξη του ήταν παράνομη, ήταν μία τρέλα της στιγμής και δεν είχε προηγούμενα ο Κωνσταντίνος. Δεν είχε κάνει ποτέ κάποια παράνομη πράξη, δεν είχε δώσει αφορμή ότι ήταν εξτρεμιστής απλά εκδήλωνε την αγάπη του για την πατρίδα με ένα διαφορετικό τρόπο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει θλίψη και αγανάκτηση. Αυτή η παλαβομάρα, η τρέλα, η θυσία του Κωνσταντίνου πρέπει να γίνει η αφορμή για μία σοβαρή συζήτηση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας".
Παράλληλα, επισήμανε ότι "η ελληνική μειονότητα ζει υπό την πίεση ενός ξέφρενου αλβανικού εθνικισμού που πολλές φορές ξεσπάει πάνω της. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση το θέμα της μειονότητας, είναι κάπως παθητικό. Υπάρχουν δύο εκδοχές: η μία να εκτελέστηκε με ελεύθερο σκοπευτή και μετά η αστυνομία να συνέχισε τους πυροβολισμούς για να φανεί ότι υπήρχε συμπλοκή . Η δεύτερη εκδοχή είναι ότι ο Κωνσταντίνος αισθανόταν το τελευταίο διάστημα πολύ πιεσμένος, ήθελε χωρίς να προκαλεί να προβάλει αυτή την ταυτότητά του. Ο Κωνσταντίνος είναι μάρτυρας για εμάς γιατί μαρτυρά αυτό το γεγονός".
Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας σημείωσε: "Ενώ είμαστε αναγνωρισμένοι από το αλβανικό κράτος, αν κάνει κάποιος μία βόλτα στην αναγνωρισμένη ελληνική περιοχή, θα δει μουτζουρωμένο και κατεστραμμένο οτιδήποτε ελληνικό. Τα παιδιά μου πηγαίνουν σε δημόσιο αλβανικό σχολείο και καθημερινά αντιμετωπίζουν προκλήσεις ή εντάσεις από τους Αλβανούς συμμαθητές τους γιατί εισπράττουν και μιμούνται το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στην Αλβανία. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται η ανθελληνική προπαγάνδα που καλλιεργείται στην Αλβανία", εκτιμώντας ότι "αποκλειστικός υπεύθυνος για την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας είναι ο κ. Ράμα, ο οποίος ακόμα και μετά το χθεσινό περιστατικό έβγαλε μία μακάβρια δήλωση".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση