GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιπεριφερειάρχης Αττικής: Αυτές οι περιοχές διατρέχουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν- Χρειάζονται συμπληρωματικά έργα

Τον κίνδυνο που διατρέχουν εννέα περιοχές της Αττικής να πλημμυρίσουν επισήμανε μέσω του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο Αν...

Τον κίνδυνο που διατρέχουν εννέα περιοχές της Αττικής να πλημμυρίσουν επισήμανε μέσω του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής Νάσος Αναγνωστόπουλος.
"Το σχέδιο διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας για την Αττική διακρίνει 9 ζώνες -δυνητικά- υψηλού κινδύνου. Είναι οι παράκτιες περιοχές της Σαρωνίδας-Αναβύσσου- Παλαιάς Φώκαιας, χαμηλή ζώνη Λουτρακίου, η περιοχή των Μεσογείων, η χαμηλή ζώνη Μεγάρων- Νέας Περάμου, η χαμηλή ζώνη Ασπροπύργου- Ελευσίνας, η χαμηλή ζώνη λεκάνης της τεχνητής λίμνης Μαραθώνα, η παράκτια περιοχή Μαραθώνα- Νέας Μάκρης, η λεκάνη του ποταμού Κηφισού, και οι παράκτιες περιοχές Βάρης- Αγίας Μαρίνας Κορωπίου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.
"Εμπεριέχονται και αναλύονται οι υφιστάμενες δράσεις που εφαρμόζουν οι φορείς και το κράτος σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Κηφισός είναι υπολογισμένος για 20 χρόνια περίοδο επαναφοράς. Επομένως, χρειάζεται συμπληρωματικά έργα", πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος.
Παράλληλα, ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε ότι"τα σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας του υδατικού διαμερίσματος της Αττικής, την αφορούν τρία σχέδια: της Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Ο στόχος είναι να παρέχονται οι ενδεδειγμένες λύσεις με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες κάθε περιοχής για την πρόληψη, τη μείωση των κινδύνων επέκτασης των ζημιών από πλημμύρες σε σχέση με την υγεία και το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις οικονομικές δραστηριότητες, την αποκατάσταση των ζημιών από πλημμύρες και τη διασφάλιση του αναγκαίου συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων μέσω κοινών συνεργειών".
"Ό,τι και να κάνουμε, από τη στιγμή που υπάρχει η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων, θα οχυρωνόμαστε πίσω από τις αρμοδιότητες και δεν θα λύνουμε το πρόβλημα. Θα πρέπει να υπάρχει ένας ενιαίος φορέας ο οποίος να διαχειρίζεται την αντιπλημμυρική προστασία", κατέληξε λέγοντας.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση