GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρουμπλής: Ο Κοτζιάς έχει κάνει ένα πελώριο έργο προς όφελος της χώρας

“Σε ένα όργανο 50 ανθρώπων συμβαίνουν πολλές φορές και κάποιες τριβές, και στις καλύτερες των οικογενειών συμβαίνουν, πολύ περισσότερο σε...

“Σε ένα όργανο 50 ανθρώπων συμβαίνουν πολλές φορές και κάποιες τριβές, και στις καλύτερες των οικογενειών συμβαίνουν, πολύ περισσότερο σε ένα πολυπληθές όργανο με διαφορετικές νοοτροπίες. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή να αναλάβει ο Πρωθυπουργός ο ίδιος”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη, σχετικά με την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
“Υπάρχουν στιγμές δύσκολες και τριβές και ο κ. Καμμένος ενώ είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πραγματικά έχει σταθεί σταθερά σε δύσκολες στιγμές, εγώ το έζησα στο υπουργικό συμβούλιο, πολλές φορές έχει έναν παρορμητισμό. Από εκεί και πέρα δεν έθεσε ποτέ ζήτημα αμφισβήτησης της κυβέρνησης. Από την άλλη μεριά, ο Νίκος Κοτζιάς έχει κάνει ένα πελώριο έργο προς όφελος της χώρας. Είναι ένας άνθρωπος που έτρεξε, έχει ανοίξει πόρτες, έχει διαμορφώσει μία εικόνα της χώρας εξαιρετικά καλή και βεβαίως είναι και μαζί με τον Πρωθυπουργό οι αρχιτέκτονες μίας υπέρβασης της χώρας σε μία εκκρεμότητα η οποία σερνόταν πάρα πολλά χρόνια” σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:
“Εγώ πάντα στήριζα τον Νίκο Κοτζιά στην προσπάθεια αυτή και την κυβέρνηση γενικά, γιατί το πιστεύω σαν θέμα. Τα εθνικά θέματα δεν χρειάζονται εμμονές και προκαταλήψεις... Ο Κοτζιάς παραμένει μία δεσπόζουσα προσωπικότητα στον χώρο, μαζί ξεκινήσαμε όλη αυτή την προσπάθεια, μαζί θα συνεχίζουμε την προσπάθεια. Συμβαίνουν τέτοια πράγματα, τέτοιες δύσκολες στιγμές. Είναι μία δύσκολη στιγμή αλλά θα συνεχιστεί η προσπάθεια”.
Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο δήλωσε ότι “στην πολιτική πρέπει να βλέπεις τα πράγματα ρεαλιστικά, δεν είναι συναισθηματικές οι σχέσεις στην πολιτική είναι πολιτικές. Εγώ παρόλο που δεν συμφωνώ με την κίνηση στην Αμερική, διότι αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνονται σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, υπήρξε μία υπέρβαση... Αλλά από εκεί και πέρα, όλα αυτά τα χρόνια, σε δύσκολες στιγμές δεν μπήκε ποτέ θέμα αμφισβήτησης, όπως και τώρα”.
Ερωτηθείς για το εάν υπήρχαν μυστικά κονδύλιο στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι δεν είχε διαχείριση τέτοιων κονδυλίων.
Στο ερώτημα εάν η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά μπορεί να δημιουργήσει ζήτημα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία είπε: “Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Θα ήταν και αυτό μία υπερβολή... Η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν είναι επιλογή μόνο του Τσίπρα, αρχιτέκτονας σε αυτή την προσπάθεια είναι και ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Νίκος Κοτζιάς. Δυσκολίες υπάρχουν και πικρίες μπορεί να υπάρχουν και στις σχέσεις των ανθρώπων, αυτά ο χρόνος τα σβήνει”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση