GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ

"Κατ'αρχάς είναι ένα ιστορικό βήμα αυτό που έγινε στη FYROM για την εκκίνηση της συνταγματικής αναθεώρησης και μας φέρνει ένα βή...

"Κατ'αρχάς είναι ένα ιστορικό βήμα αυτό που έγινε στη FYROM για την εκκίνηση της συνταγματικής αναθεώρησης και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά" δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Μπαίνουμε σε άλλη ιστορική φάση πλέον, αφήνουμε πίσω τις διενέξεις του παρελθόντος, και νομίζω ότι θα αποδειχθεί εξαιρετικά θετική αυτή η νέα φάση για την ευημερία και τη συνεργασία στη χερσόνησο" συμπλήρωσε.
"Από την μεριά της η κυβέρνηση, ιδιαίτερα από την μεριά του Πρωθυπουργού, ποτέ ένα κακώς εννοούμενο μικροπολιτικό συμφέρον ή οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν θα μπουν πάνω από αυτό το οποίο θεωρεί και είναι συμφέρον της χώρας. Επομένως, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής, εφόσον ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται να γίνει πριν τα τέλη Ιανουαρίου, η ελληνική πλευρά οφείλει να καταθέσει τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, να συζητήσει επ'αυτής και τελικά να την κυρώσει με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που προβλέπεται. Η γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά θα συμβούν καθώς υπάρχει ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός συσχετισμός για την κύρωση χωρίς να προκληθούν οιουδήποτε τύπου πολιτικές εξελίξεις που δεν θα σχετίζονται με τη συμφωνία" ανέφερε.
"Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος είπαν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα τους απασχολήσει στις αρχές Μαρτίου, επομένως νομίζω αυτή είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο" τόνισε.
"Εφόσον έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο είπε ο κ. Καμμένος ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία" σχολίασε.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ απάντησε ότι "Βεβαίως, και θα έχει είμαι πεπεισμένος για αυτό. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι μια συζήτηση που δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε τώρα" συμπλήρωσε.
"Ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα ότι δεν πρόκειται να συμπλεύσει με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ή με οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να ρίξει την κυβέρνηση" είπε ο κ. Τζανακόπουλος.
Ερωτηθείς για την παραίτηση Κοτζιά απάντησε ότι "ο κ. Κοτζιάς όπως είπε και ο Πρωθυπουργός είναι ένα πολιτικό στέλεχος και ένας διανοούμενος που ο Πρωθυπουργός σέβεται και ακούει και με τον οποίο συζητάει, είχε και θα έχει μια στενή συνεργασία. Έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες ως προς την παραίτησή του που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν περιγράφουν την κατάσταση όπως έχει. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση είναι η ενότητά της. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες του Νίκου Κοτζιά όπως είναι για παράδειγμα η πρωτοβουλία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχωρά, αυτό είναι το κύριο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε".
"Η ομιλία του κ. Πολάκη νομίζω διαστρεβλώθηκε και μάλιστα σκοπίμως. Αυτό το οποίο επιμένει ο Παύλος Πολάκης και αυτό στο οποίο επιμένει και η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια για την κάθαρση και τη θεσμική θωράκιση της ελληνικής Πολιτείας από φαινόμενα διαφθοράς. Ξέρετε ότι ο κ. Πολάκης έχει δώσει τεράστια μάχη στον τομέα της υγείας για να δημιουργήσει καλύτερους όρους ελέγχου και διαφάνειας σε έναν χώρο που λυμαίνονταν παραθεσμικά και εξωθεσμικά δίκτυα εξουσίας και διαφθοράς. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν βάζει η κυβέρνηση στη φυλακή, η Δικαιοσύνη βάζει στη φυλακή. Ωστόσο υπάρχουν διοικητικές ενέργειες, έλεγχοι, εξεταστικέ επιτροπές τις οποίες η κυβέρνηση παίρνει την πρωτοβουλία να εκκινήσει και να ολοκληρώσει" ανέφερε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση