GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκουρμπάτσης: Υπάρχει αναντιστοιχία ωρών στην κινητοποίηση των δυνάμεων στο Μάτι

Για αναντιστοιχία ωρών και παραποίηση στοιχείων στην κινητοποίηση των δυνάμεων για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου σ...

Για αναντιστοιχία ωρών και παραποίηση στοιχείων στην κινητοποίηση των δυνάμεων για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή , ο τεχνικός σύμβουλος και δικαστικός εμπειρογνώμονας Ανδριανός Γκουρμπάτσης.
"Βέβαια, υπάρχει αναντιστοιχία ωρών. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει σκοπιμότητα και για ποιο λόγο μπορεί να συνέβη αυτό". Ως τεχνικός σύμβουλος έχω ζητήσει στοιχεία που δεν είναι στοιχεία της δικογραφίας ωστόσο, οι διοικήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος αρνούνται να μας τα δώσουν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουρμπάτσης.
Παράλληλα, ο κ. Γκουρμπάτσης εξέφρασε τη διαφωνία του με το πόρισμα του εμπειρογνώμονα της Εισαγγελίας Δημήτρη Λιότσου καθώς όπως υποστήριξε δεν αιφνιδιάστηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. "Διαφωνώ με τον κ. Λιότσο στο γεγονός ότι αιφνιδιάστηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Δεν αιφνιδιάστηκε, γνώρισαν οι αρμόδιοι και από την προηγούμενη μέρα τόσο από την ΕΜΥ όσο και από το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου ότι ήταν στην κατηγορία 4 στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ήταν εις γνώσιν τους τι θα συνέβαινε αν θα εκδηλωνόταν η πυρκαγιά και δεν κατάφερναν να τη σβήσουν στο αρχικό στάδιο" σημείωσε ο κ. Γκουρμπάτσης.
"Τα στοιχεία που έχει ο κ. Λιότσος είναι από το ψηφιακό αποτύπωμα των οχημάτων. Εκείνο που δεν υπάρχει στην έκθεση του κ. Λιότσου και δεν ξέρω το γιατί είναι η απομαγνητοφώνηση του καταγραφικού μηχανήματος των ενσύρματων και ασύρματων επικοινωνιών. Τότε μόνο οι δικαστικές αρχές θα διαφωτίσουν πλήρως την έρευνα και θα λάμψει η αλήθεια όταν έχουν και αυτά τα στοιχεία. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν του δόθηκαν σε αυτή τη φάση. Αυτές οι συνομιλίες είναι το "Α" και το "Ω", όλες οι επικοινωνίες έχουν καταγραφεί και εκεί θα ξέρουμε τα πάντα", πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση