GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας: Tεράστιο λάθος ο θάνατος του Κασόγκι

Τεράστιο και σοβαρό λάθος χαρακτήρισε τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη...

Τεράστιο και σοβαρό λάθος χαρακτήρισε τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Άντελ Αλ-Τζουμπέιρ, ο οποίος παράλληλα υποσχέθηκε στην οικογένεια του δημοσιογράφου ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, ενώ πρόσθεσε ότι "δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του".

"Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Είναι μια φρικτή τραγωδία. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Νιώθουμε τον πόνο της. Δυστυχώς, έγινε ένα τεράστιο και σοβαρό λάθος και διαβεβαιώνω την οικογένειά του ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν γι' αυτό", δήλωσε ο Αλ-Τζουμπέιρ σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Ριάντ στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Επίσης, εκτίμησε ότι η σχέση μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ριάντ "θα ξεπεράσει" την υπόθεση αυτή, τονίζοντας ακόμη ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν "δεν είχε ενημερωθεί" για την επιχείρηση, η οποία έγινε χωρίς την άδεια των Αρχών.

Στο μεταξύ, άλλοι 25 μάρτυρες κλήθηκαν σήμερα από τους εισαγγελείς που εμπλέκονται στην έρευνα για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV χωρίς περισσότερες πληροφορίες.

Μέλη του προσωπικού του σαουδαραβικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη κατέθεσαν την Παρασκευή στο κυριότερο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, κυρίως τεχνικοί, λογιστές και ένας οδηγός.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος AP του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να υπάρξει οποιαδήποτε συγκάλυψη στην υπόθεση προειδοποιώντας πως οι συνέπειες θα είναι «τρομερές». Αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση του Κασόγκι, 59 ετών, για δύο εβδομάδες, η Σαουδική Αραβία δήλωσε χθες πως ο δημοσιογράφος και επικριτής του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν πέθανε στη διάρκεια μιας αψιμαχίας στο προξενείο. Μια ώρα αργότερα, ένας άλλος Σαουδάραβας αξιωματούχος απέδωσε τον θάνατο σε ασφυξία.

«Αν το περιστατικό συνέβη έτσι όπως έχει ειπωθεί σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει περίπτωση οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι να μπορέσουν να το συγκαλύψουν λέγοντας πως ήρθε μια ομάδα από τη Σαουδική Αραβία και δύο ή τρεις από αυτούς τον δολοφόνησαν», δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς, αναπληρωτής πρόεδρος του AKP, σε μια συνέντευξη στο CNN Turk.

«Ένα έγκλημα που διαπράττεται σε ένα προξενείο δεν μπορεί να συμβαίνει χωρίς να το γνωρίζουν υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι της χώρας εκείνης. Αν το έγκλημα αυτό συνέβη πραγματικά όπως έχει ειπωθεί, αν τα στοιχεία πραγματικά οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, η κατάσταση θα είναι τρομερή και πρέπει να υπάρξουν πολύ σοβαρές νομικές συνέπειες», είπε ο Κουρτουλμούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση