GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΗΝ UNICEF! Προς διεθνή αποβολή (και) ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός...

Δραματικές είναι οι εξελίξεις για το ελληνικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, αφού φαίνεται ότι ακολουθεί το δρόμο της... Unicef. Κλιμάκιο τη...

Δραματικές είναι οι εξελίξεις για το ελληνικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, αφού φαίνεται ότι ακολουθεί το δρόμο της... Unicef.
Κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών ενημέρωσε τον πρόεδρο του ελληνικού τμήματος Νίκο Οικονομόπουλο και το ΔΣ πώς την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί αν ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα μπει σε καθεστώς αναστολής ή αποβολής από το διεθνές κίνημα! Η αποβολή πάντως, μοιάζει σχεδόν δεδομένη.
Τι σημαίνει αυτό; Εάν τεθεί σε καθεστώς αναστολής ο ΕΕΣ δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και θα σημάνει αναστολή της χρηματοδότησης ορισμένων προγραμμάτων, με αποτέλεσμα να προκαλείται ανησυχία στους 450 εργαζόμενους του Σωματείου.
Όσο για το ερώτημα «γιατί γίνεται αυτό» η απάντηση βρίσκεται στο ότι το ελληνικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού δεν έκανε όλα όσα του είχαν ζητηθεί και ερευνάται.
Η αιτία για την οριστική αποβολή του ΕΕΣ από τη Διεθνή Ομοσπονδία είναι το γεγονός ότι η νυν διοίκηση της οργάνωσης και ο Νικόλαος Οικονομόπουλος έχουν παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες του ΕΕΣ, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμο το πραγματικά νέο καταστατικό του ΕΕΣ, να μην έχουν ενταχθεί ικανός αριθμός νέων μελών στην οργάνωση και να μην είναι σε θέση ο ΕΕΣ να πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα Οκτώβριο νέα Γενική Συνέλευση.
Η ελληνική οργάνωση είχε ενημερωθεί τον περασμένο Απρίλιο από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, Φραντσέσκο Ρόκα, πως θα τεθεί εκτός, αν δεν υλοποιήσει τρεις υποχρεώσεις: να προκηρύξει εκλογές στις 3 Ιουνίου 2018, να αλλάξει το Καταστατικό ώστε να μπουν ελεύθερα νέοι εθελοντές με δικαιώματα «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» και να ξαναγίνουν πάλι εκλογές με το νέο Καταστατικό μέχρι τον Οκτώβριο.
Το μόνο που έκανε ήταν οι εκλογές, από τις οποίες αναδείχθηκε πρόεδρος του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Νίκος Οικονομόπουλος, διευθυντής ΕΣΥ στο νοσοκομείο Ρίου.
Το μεταβατικό ΔΣ είχε μόνο την εντολή να προετοιμάσει και να υιοθετήσει το νέο καταστατικό το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο αλλά και να προκηρύξει και να διοργανώσει τις εκλογές τον Οκτώβριο.
Η ελληνική πλευρά διαμήνυσε στους συνομιλητές της από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών πως υπάρχει έτοιμο καταστατικό, το οποίο περιμένει την έγκριση του υπουργείου Υγείας, ώστε να γίνει στη συνέχεια γενική συνέλευση, εξηγώντας πως ήταν αδύνατο να προλάβουν τη διεξαγωγή εκλογών.
Να σημειωθεί ότι το νέο καταστατικό φέρει και τη σφραγίδα της Χριστίνας Χαρατσάρη-Βαληνάκη, συζύγου του πρώην υφυπουργού Εσωετρικών επί Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη

Άδωνις Γεωργιάδης: Ντροπιαστική εξέλιξη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Την ίδια στιγμή, με σχετικό tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει το βράδυ της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου τα εξής:
«Εάν αυτή η είδηση (σ.σ.: εννοεί την αποβολή του ΕΕΣ) είναι αληθής, τότε επί Κυβερνήσεως Συριζανέλ και με προφανή ευθύνη των υπευθύνων Υπουργών, μία ντροπιαστική απόφαση για την Χώρα μας σε Διεθνές Επίπεδο θα έχει ληφθεί. Αυτόν τον κίνδυνο απέτρεψα με αγώνα το 2013 για να τα καταστρέψουν όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση