GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιτσιόρλας: Αρχίζει από 1η Ιανουαρίου 2019 η επιδότηση δόσεων των "κόκκινων" στεγαστικών δανείων

του Γιώργου Λυκουρέντζου Την έναρξη μέτρου το οποίο φιλοδοξεί να δώσει ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες ανακοίνωσε σήμερα από τη Βου...

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την έναρξη μέτρου το οποίο φιλοδοξεί να δώσει ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες ανακοίνωσε σήμερα από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας γνωστοποιώντας ότι από 1/1/19 αρχίζει η εφαρμογή της επιδότησης δόσεων των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, για εισόδημα έως 8.500 ευρώ ετησίως θα καλύπτεται το 95% της δόσης του δανείου. «Τα δάνεια θα εξυπηρετούνται και αυτό είναι μια μορφή προστασίας», επεσήμανε ο κ. Πιτσιόρλας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γεωργίου Καρρά.

«Η επιδότηση του στεγαστικού δανείου σημαίνει ότι τα δάνεια θα εξυπηρετούνται» είπε ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα χρειάζεται καν αίτηση καθώς η επιδότηση θα χορηγείται απευθείας σε συνεννόηση με τις τράπεζες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας και των εγγυητών των στεγαστικών δανείων, προτρέποντάς τους να προσφύγουν στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση