GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεβαίνει η τιμή της πλαστικής σακούλας από 1η Ιανουαρίου 2019

Τα 7,7 εκατ. ευρώ έφτασαν οι εισπράξεις που αποδόθηκαν στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης μόνο για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς από το τ...

Τα 7,7 εκατ. ευρώ έφτασαν οι εισπράξεις που αποδόθηκαν στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης μόνο για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς από το τέλος που επιβλήθηκε στις πλαστικές σακούλες από τον περασμένο Ιανουάριο και πρόκειται να υπερδιπλασιαστεί από 1η Ιανουαρίου 2019.
Να σημειωθεί ότι το τέλος ύψους 3 λεπτών του ευρώ, το οποίο έφτασε με τον ΦΠΑ τα 4 λεπτά, θα αυξηθεί στα 9 λεπτά ανά πλαστική σακούλα που θα αγοράζει ο καταναλωτής για τα ψώνια του από την προσεχή Πρωτοχρονιά. Υπενθυμίζεται ότι από το ανταποδοτικό τέλος έχουν εξαιρεθεί τα περίπτερα και οι υπαίθριες αγορές. Συνολικά το ποσό που εισπράχθηκε μαζί με τους φόρους την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2018 ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο το συνολικό ποσό για το έτος δεν αναμένεται ακριβώς διπλάσιο, καθώς η εκτίμηση είναι ότι η αγορά πλαστικών σακουλών και κατά συνέπεια και οι εισπράξεις από το τέλος, θα βαίνουν μειούμενες δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές προμηθεύονται επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για τα καθημερινά τους ψώνια.
Μετά από έντεκα μήνες χρήσης εφαρμογής του μέτρου χρέωσης της πλαστικής σακούλας, εκτιμάται ότι η μείωση της χρήσης φτάνει περίπου το 60%- 65% κατά μέσο όρο και έως και το 80% μεταξύ του δικτύου των σούπερ μάρκετ.
Με πληροφορίες από: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση