GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξήθηκαν οι μισθοί στο Δημόσιο παρά την κρίση - 17% πάνω οι αμοιβές μετακλητών και συμβασιούχων

Ο καλύτερος εργοδότης καταδεικνύεται το Δημόσιο για τους συμβασιούχους και τους μετακλητούς του υπαλλήλους και μάλιστα εν μέσω κρί...

Ο καλύτερος εργοδότης καταδεικνύεται το Δημόσιο για τους συμβασιούχους και τους μετακλητούς του υπαλλήλους και μάλιστα εν μέσω κρίσης (2014- 2017), καθώς προχώρησε σε σημαντική αύξηση του μέσου μισθού κατά 16,7%. Δεν ισχύει βέβαια το ίδιο για το σύνολο των εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα, όπου ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 3%, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της "Εργάνη" που επεξεργάστηκε ο ΣΕΒ.

Στο Δημόσιο, στους εργαζομένους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου δόθηκαν σημαντικές αυξήσεις με αποτέλεσμα ο μέσος μισθός να διαμορφωθεί στα 1.502 ευρώ το 2017 αντί 1.286,6 ευρώ το 2014. Στον αντίποδα, στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα ο μέσος μισθός από 1.011 ευρώ τον μήνα το 2014 διαμορφώθηκε σε 982,4 ευρώ το 2017.

Από τη μελέτη του ΣΕΒ αποκαλύπτεται ότι περίπου ένας στους τέσσερις απασχολούμενους το 2017 αμείβεται με ποσό μέχρι 500 ευρώ. Μάλιστα, οι κλάδοι που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις απασχόλησης με κατώτατο και υποκατώτατο μισθό είναι η εστίαση και το χρονδρικό καθώς και το λιανικό εμπόριο. Στην εστίαση ο μέσος μισθός υστερεί κατά 62% ή από τον μέσο μισθό της οικονομίας και κατά 8% στο εμπόριο και τα καταλύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση