GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλασιασμό των πλειστηριασμών το 2019 προβλέπουν οι τράπεζες - Πώς θα μειώσουν τα"κόκκινα" δάνεια

Το μήνυμα ότι οι τράπεζεςείναι αποφασισμένες να ολοκληρώσουν με επιτυχία την προσπάθεια της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων...

Το μήνυμα ότι οι τράπεζεςείναι αποφασισμένες να ολοκληρώσουν με επιτυχία την προσπάθεια της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά, έδωσαν επιτελικά στελέχη τραπεζών, μιλώντας στο συνέδριο ακινήτων της Prodexpo.

Την τριετία 2019-2021 σύμφωνα και με τις επικαιροποιημένες δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι τράπεζες στις αρμόδιες ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα θα μειωθούν κατά 50 δισ. ευρώ και θα υποχωρήσουν στα 35 δισ. ευρώ τόνισε ο γενικός διευθυντής διαχείρισης προβληματικών δανείων λιανικής τραπεζικής της Eurobank Τάσος Πανούσης, επισημαίνοντας ότι ήδη η προσπάθεια έχει επιφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι τον Μάρτιο του 2016 τα κόκκινα είχαν ανέλθει σε 107 δισ. ευρώ.

Η μείωση αυτή ανέφερε ο κ.Πανούσης θα επιτευχθεί κατά 50% περίπου με πωλήσεις και τιτλοποιήσεις δανείων, κατά 25% περίπου με ρυθμίσεις δανείων, κατά 20% μέσω πλειστηριασμών και κατά 10% μέσω διαγραφών. Ειδικότερα, για τους πλειστηριασμούς ο κ. Πανούσης εκτίμησε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και σύμφωνα με εκτιμήσεις το 2018 θα κλείσει με 16.000 πλειστηριασμούς, από 8.000 μέχρι σήμερα. Για το 2019 αναμένεται οι πλειστηριασμοί να ξεπεράσουν τις 30.000.

Ο ανώτερος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Γεωργακόπουλος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι αποτελέσματα γενναίων ρυθμίσεων που έχουν γίνει τα τελευταία τρίμηνα θα φανούν σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα. «Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε τα τελευταία τρίμηνα σε ρυθμίσεις δανείων 8 δισ. ευρώ με κόστος 1,3 δισ. ευρώ, τα θετικά αυτά αποτελέσματα θα φανούν σε ένα περίπου χρόνο στην εικόνα της τράπεζας», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των προσπαθειών στο τομέα της μείωσης των κόκκινων δανείων είναι εντυπωσιακό για την Τράπεζα Πειραιώς καθώς έχουν υπερκαλυφθεί οι στόχοι, αλλά και γενικότερα για το τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες έχουν πλέον οργανώσει τις δομές τους στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ ταυτόχρονα το θεσμικό πλαίσιο όπως διαμορφώθηκε ειδικά στο τομέα της αναγκαστικής εκτέλεσης αλλά και των ρυθμίσεων, συνέβαλε στην μείωση τους.

Τα επιτελικά στελέχη έδωσαν έμφαση επίσης στις πωλήσεις δανείων αλλά και στις τιτλοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι στο συγκεκριμένο τομέα στο μέλλον θα υπάρξουν εξελίξεις, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό στην προσπάθεια να κερδηθεί η μάχη των κόκκινων δανείων.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση