GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο θα μειωθούν οι εισφορές για 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες - Χαρακτηριστικά παραδείγματα

Στο νομοσχέδιο που μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές για 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπονται τα εξής: - Πρόσβαση σε προγ...

Στο νομοσχέδιο που μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές για 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπονται τα εξής:

- Πρόσβαση σε προγράμματα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για άνεργους, πρώην ελεύθερους επαγγελματίες με χορήγηση ενημερότητας, ειδικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ακόμη κι αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι άνεργοι, πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες, που εντάσσονται σε προγράμματα έναρξης ή επανέναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΟΑΕΔ, αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα και παραμένουν ενήμεροι καθόλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος, εφόσον είναι συνεπείς ως προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, ακόμη κι αν οφείλουν εισφορές και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση

- Από 1/1/2019 ισχύει νέα βάση υπολογισμού του ποσού της μηνιαίας εισφοράς για έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και γιατρούς. Η εισφορά θα υπολογίζεται όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους επί του κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού.

- Καταργείται αναδρομικά από 1/7/2011 η ειδική εισφορά 1% υπέρ του ΟΑΕΔ που είχε επιβληθεί στους εργαζομένους στις τράπεζες. Διευκρινίζεται ότι δεν είναι υπόχρεοι καταβολής της ειδικής εισφοράς επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων οι υπάλληλοι των τραπεζών ή των συνδεδεμένων με αυτές εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο με τις τράπεζες.

- Παρέχεται η δυνατότητα αναστολής της καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και ρύθμισης των καθυστερουμένων επιχειρήσεων και εργοδοτών που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα σε πληγείσες περιοχές από θεομηνίες ή άλλες φυσικές καταστροφές κ.α.

Παραδείγματα

Ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 25.000 ευρώ θα πλήρωνε εισφορά 417 ευρώ τον μήνα. Τώρα θα πληρώνει 278 ευρώ τον μήνα. Κερδίζει 1.670 ευρώ τον χρόνο.

Με εισόδημα 16.000 ευρώ θα πλήρωνε 267 ευρώ τον μήνα και τώρα θα πληρώνει 178 ευρώ τον μήνα. Κερδίζει 1.069 ευρώ τον χρόνο.

Γιατρός με εισόδημα 25.000 ευρώ θα πλήρωνε 336 ευρώ τον μήνα για εισφορές κύριας σύνταξης και εφάπαξ, ενώ τώρα θα πληρώνει 230 ευρώ τον μήνα. Κερδίζει 1.277 ευρώ τον χρόνο.

Αγρότης με εισόδημα 10.000 ευρώ θα πλήρωνε 150,33 ευρώ τον μήνα και τώρα θα δίνει 100,22 ευρώ τον μήνα. κερδίζει 601,32 ευρώ τον χρόνο.

Δικηγόρος/ μηχανικός με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πλήρωνε 354 ευρώ τον μήνα και τώρα θα δίνει 238 ευρώ. Κερδίζει 1.401 ευρώ τον χρόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση