GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον εισαγγελέα 26 άτομα για την επίθεση σε βάρος Αφγανών στην Μυτιλήνη

Ταυτοποιήθηκαν και παραπέμπονται ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στα επεισόδια του Απριλίου σε βάρος Αφγανών στην πλατεία Σαπφούς,...

Ταυτοποιήθηκαν και παραπέμπονται ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στα επεισόδια του Απριλίου σε βάρος Αφγανών στην πλατεία Σαπφούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΕΘΝΟΣ''.

Σχεδόν επτά μήνες μετά τη νύχτα τρόμου που έζησε το κέντρο της Μυτιλήνης, στη διάρκεια της «καταδρομικής» επίθεσης κατά οικογενειών Αφγανών μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς και στην προκυμαία της πόλης, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως ταυτοποιήθηκαν και παραπέμπονται στον εισαγγελέα 26 άτομα ως εμπλεκόμενα.

Με τη συνδρομή των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυτιλήνης έκαναν εξονυχιστική έρευνα σε βίντεο και φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ ή αναρτήθηκαν από πολίτες στο Διαδίκτυο, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Πήραν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ «ξεσκόνισαν» ηλεκτρονικά αρχεία από αναρτήσεις σε κρυφές και φανερές ομάδες ακροδεξιών οργανώσεων στο Διαδίκτυο, αναζητώντας τους ηθικούς αυτουργούς που οργάνωσαν το «πογκρόµ». Στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν και «έφοδοι» στα σπίτια εμπλεκομένων και κατασχέθηκαν υπολογιστές, μονάδες αποθήκευσης και κινητά τηλέφωνα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Μυτιλήνης περιλαμβάνει αδικήματα τόσο πλημμεληματικού όσο και κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι 26, εκ των οποίων ορισμένοι φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί και οι περισσότεροι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης, κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, της απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, του εμπρησμού, καθώς και της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων, κροτίδων και βεγγαλικών.

Η νύχτα τρόμου ξεκίνησε το βράδυ της 22ας Απριλίου και συνεχίστηκε έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης, µε «πρωταγωνιστές» περίπου 150 άτομα που συμμετείχαν μαζί με άλλους στην καθιερωμένη υποστολή σημαίας από στρατιωτικό άγηµα. Μετά την τελετή, κατά τρόπο συντεταγμένο και έπειτα από προσυνεννόηση μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κινήθηκαν προς την πλατεία Σαπφούς, όπου πραγματοποιούσαν επί μέρες καθιστική διαμαρτυρία περίπου 300 Αφγανοί, και τη μετέτρεψαν σε εµπόλεµη ζώνη.

Οι δράστες εξαπέλυσαν βροχή από πέτρες, ξύλα, μπουκάλια , κροτίδες, ναυτικές φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, κατά των μεταναστών, οι οποίοι σχημάτισαν ανθρώπινες ασπίδες, βάζοντας στη μέση τα παιδιά και τις γυναίκες και σκεπάζοντάς τους µε κουβέρτες προκειμένου να τους προστατεύσουν. Οι «επιδρομείς» έστησαν οδοφράγματα, άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων και επιδόθηκαν σε ανθρωποκυνηγητό µε τις αστυνομικές δυνάμεις. Τα επεισόδια κράτησαν μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα της 23ης Απριλίου, µε τους δράστες να αφήνουν πίσω τους ζημιές και τραυματίες μετανάστες και αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση