GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ξέσπασμα του πατέρα του 27χρονου ομογενή που έχασε τη ζωή του στο μακελειό στην Καλιφόρνια

Ουάσιγκτον, του Θανάση Κ. Τσίτσα Εξοργισμένος με την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και λάβρος εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ν...

Ουάσιγκτον, του Θανάση Κ. Τσίτσα

Εξοργισμένος με την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και λάβρος εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την πολιτική του στο συγκεκριμένο θέμα εμφανίστηκε, μιλώντας στον Realfm 97,8 ο Μάρκος Ορφανός, πατέρας του άτυχου ομογενή που έχασε την ζωή του στην πολύνεκρη ένοπλη επίθεση, που σημειώθηκε στο μπαρ «Borderline Bar and Grill» στην Καλιφόρνια Καλιφόρνια.

Ο 63χρονος Μάρκος Ορφανός, καθηγητής στο επάγγελμα, με καταγωγή από την Σπάρτη και την Σμύρνη, δήλωσε «συντετριμμένος, αλλά και εξοργισμένος», μην μπορώντας να πιστέψει ότι ο 27χρονος Τηλέμαχος έφυγε από την ζωή από σφαίρες σαν αυτές από τις οποίες γλίτωσε πέρυσι σε ανάλογο περιστατικό, στο Λας Βέγκας κατά την διάρκεια μιας συναυλίας.

“Αυτό που ξέρω είναι ότι στο κλαμπ, όπου βρισκόταν ο γιος μου με φίλους του, μπήκε ένας νεαρός με όπλο και άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο. Ο γιος μου είναι ένας από τους 13 που σκοτώθηκαν. Δεν ξέρω για ποιον λόγο αυτός ο άνθρωπος πήγε εκεί και άρχισε να πυροβολεί”, αναφέρει ο κ. Ορφανός στον Realfm 97,8, ο οποίος, με ψύχραιμη φωνή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για τον μη περιορισμό της οπλοχρησίας.

“Είμαι συντετριμμένος και πολύ θυμωμένος, γιατί εδώ στις ΗΠΑ τα όπλα είναι παντού κι έχουμε πυροβολισμούς κάθε μέρα. Ο Τραμπ θα μπορούσε να κάνει κάτι. Επιλέγει να μην κάνει τίποτα. Εάν είχε το κουράγιο κι ένοιωθε κάποια συμπόνοια, θα ενεργούσε. Αλλά δεν κάνει τίποτα” είπε ο κ. Ορφανός.

“Το μήνυμά μου στον Πρόεδρο Τραμπ είναι πως θα πρέπει, στοιχειωδώς έστω, να γίνει άνθρωπος. Είναι κακό άτομο, θα πρέπει να γίνει στοιχειωδώς άνθρωπος και να πείσει αυτούς που τον υποστηρίζουν ότι η βία είναι λάθος. Ο Πρόεδρος Τραμπ ενθαρρύνει αυτήν την βία και οι άνθρωποι που τον στηρίζουν, τον ακολουθούν.”

Στην περσινή ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας, ο 27χρονος Μάρκος είχε γλιτώσει κυριολεκτικά από τύχη την ώρα που ορισμένοι φίλοι του δέχθηκαν πυρά και τραυματίστηκαν. Ο ίδιος, όπως είπε ο πατέρας του, υπέστη σοκ. “Για αρκετούς μήνες, παρακολουθείτο από ψυχολόγο, ενώ δεν άντεχε καθόλου τους δυνατούς θορύβους. Τώρα ήταν στα πρώτα στάδια που είχε αρχίσει να βγαίνει πάλι, κι έρχεται ένας ένοπλος να τον σκοτώσει στην πόλη του”, ανέφερε ο κ. Ορφανός.

Ο τραγικός πατέρας έδωσε το όνομα Τηλέμαχος στον γιο του κατόπιν κοινής απόφασης με την σύζυγό του Σούζαν. Αμφότεροι λάτρευαν την Οδύσσεια του Ομήρου, την οποία και του διάβαζε, σαν παραμύθι, όταν ήταν μικρός. Του άρεσε, μάλιστα, ότι το όνομά του περιλαμβανόταν στην ιστορία. Λάτρευε την Ελλάδα και είχε συχνή επικοινωνία με ξαδέλφια του που ζουν στην Σπάρτη και με συγγενείς που ζουν στην Ανάβυσσο.

Ο Τηλέμαχος, σύμφωνα με τον πατέρα του, “ήταν πολύ εξωστρεφής, είχε πολλούς φίλους. Ήταν ένα ψηλό παιδί, περίπου 1.88 που είχε υπηρετήσει στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό για 2,5 χρόνια. Είχε χιούμορ, ήταν αστείος και ήταν ένα πολύ καλοκάγαθο άτομο”, καταλήγει ο Μάρκος Ορφανός, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους Έλληνες. “Εύχομαι να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα. Ελπίζω στην Ελλάδα να έχουν το κουράγιο για να μην επιτρέπουν αυτά τα κρούσματα βίας και μίσους”.

Ο Τηλέμαχος πέρσι, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του και τους γονείς του, πέρασε το τελευταίο καλοκαίρι του στην Ελλάδα.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση