GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΣΕΕ: Πανελλαδική απεργία στις 28 Νοεμβρίου για τον προϋπολογισμό

Απεργία για τις 28 Νοεμβρίου κήρυξε η ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων: «ειδικότερα, στην προμετωπίδα του αγώνα της ...

Απεργία για τις 28 Νοεμβρίου κήρυξε η ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων: «ειδικότερα, στην προμετωπίδα του αγώνα της ΓΣΕΕ βρίσκονται τα ζητήματα της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751€, της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και όλων των κοινωνικών μέτρων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας».
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
«Συνεδρίασε σήμερα η Oλομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση ενός ακόμη άδικου προϋπολογισμού, που θα βαθύνει ακόμα περισσότερο τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.
Η Διοίκηση της Συνομοσπονδίας έλαβε απόφαση κήρυξης 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, ημερομηνία που με σαφήνεια αναδεικνύει την αυτόνομη και ακηδεμόνευτη στρατηγική των 146 δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων - μελών μας - έναντι κομματικών, εργοδοτικών και κυβερνητικών παρεμβάσεων, αλλά και ως αναγκαιότητα προσδιοριζόμενη από τις εξελίξεις σε οικονομικοπολιτικό επίπεδο. Ειδικότερα, στην προμετωπίδα του αγώνα της ΓΣΕΕ βρίσκονται τα ζητήματα της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751€, της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και όλων των κοινωνικών μέτρων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας.
Επιπλέον αποφασίστηκε το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 στην Καλαμάτα σε συνέχεια πραγματοποίησης των συνεδρίων της Συνομοσπονδίας σε επαρχιακές πόλεις.
Μέχρι τότε και με έντονες πλέον τις κάθε φορά αμφισβητήσεις των αυτοαποκαλούμενων ως «ταξικών» δυνάμεων, γύρω από τη «νομιμοποίηση» των εκλογικών αποτελεσμάτων των περίπου 12.500 πρωτοβάθμιων σωματείων που απαρτίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, η Διοίκηση της Συνομοσπονδίας αποφάσισε να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας τις διεργασίες για τη θεσμοθέτηση μοναδικού συνδικαλιστικού «βιβλιαρίου» ανά εκλογέα εργαζόμενο, προσαρμοσμένο βεβαίως στις τεχνολογικές και νομικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί από την ψήφιση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982.
Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα του 21ου αιώνα και οι δυνάμεις που το υπηρετούν, έχουν την ευθύνη μετάβασης και προσαρμογής του, στις αλλαγές που πυροδοτούν μια νέα εργασιακή επανάσταση, διαφορετική από τις προηγούμενες, με τη μεταμόρφωση όλου του συστήματος παραγωγής - αλλά και διακυβέρνησης, όλης της γνώριμης πολιτικοκοινωνικής τάξης πραγμάτων. Έχουμε την ευθύνη να προσαρμόσουμε τη στρατηγική και το λόγο μας ώστε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που τροποποιούν ριζικά τη ζωή και την ταυτότητά μας, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο και την ανάπτυξη, την ιδιωτικότητα και την ιδιοκτησία. Μόνο με μια τέτοια προσαρμογή θα καταφέρουμε να ανυψώσουμε την εργατική τάξη σε μια νέα συνείδηση κοινού δημοκρατικού πεπρωμένου.
Εμείς μια τέτοια ευθύνη δε φοβόμαστε να την αναλάβουμε και την αναλαμβάνουμε και σήμερα και αύριο!
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, καθώς επίσης και τις οργανώσεις που απαρτίζουν την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στις 28 Νοεμβρίου να συμπορευτούμε απέναντι στις πολιτικές που ισοπεδώνουν κοινωνία και οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση