GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΥΣΤΗΡΗ επιστολή Πατριάρχη σε Τσίπρα! "Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 3..."

Την αυστηρή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει σήμερα το orthodoxia.info, αποκαλύπτοντας πως εδώ και ενάμισι χρόνο ο Ο...

Την αυστηρή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει σήμερα το orthodoxia.info, αποκαλύπτοντας πως εδώ και ενάμισι χρόνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ενημερώσει την Κυβέρνηση πως το Φανάρι είναι ενάντια σε κάθε αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος.
Στην δισέλιδη επιστολή που απευθύνεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την 1η Αυγούστου 2017 έθεσε τον πρωθυπουργό ενώπιον των ιστορικών του ευθυνών ξεκαθαρίζοντας του πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν μπορεί να δεχθεί την διαγραφή των αναφορών σε αυτό, στις δικαιοδοσίες του αλλά και στην Πατριαρχική Πράξη του 1928, από το Σύνταγμα της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας «εντόνως» πως κάτι τέτοιο θα προκαλέσει την αποξένωση του Πατριαρχείου.
Πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού για τη ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, με παράλληλη διατήρηση για ιστορικούς και πρακτικούς λόγους της αναγνώρισης της Ορθοδοξίας ως επικρατούσας θρησκείας, προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους της Ιεραρχίας με το Φανάρι να δηλώνει ενάντια σε κάθε αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος από τον Αύγουστο του 2017.
Δείτε την επιστολή:

ΠΗΓΗ: orthodoxia.info

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση