GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναδρομικά χωρίς κρατήσεις για 50.000 υπαλλήλους των ΟΤΑ - Όλες οι λεπτομέρειες

Χωρίς κρατήσεις φόρου θα είναι τα αναδρομικά που θα λάβουν έως και 50.000 δημοτικοί υπάλληλοι έναντι παροχών σε είδος που στερούντ...

Χωρίς κρατήσεις φόρου θα είναι τα αναδρομικά που θα λάβουν έως και 50.000 δημοτικοί υπάλληλοι έναντι παροχών σε είδος που στερούνται από το 2011. Τα ποσά που δικαιούται κάθε εργαζόμενος μπορεί να φτάνουν τα 800 ευρώ ετησίως, δηλ. 4.000 ευρώ σε βάθος πενταετίας.

Πρόκειται για μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα που είχαν λαμβάνειν οι υπάλληλοι οι οποίοι απασχολούνται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ειδικότητες όπως εκείνες που αφορούν στην καθαριότητα, τα κοιμητήρια, τις δημόσιες τουαλέτες, αλλά και τις τεχνικές υπηρεσίες οι οποίες εκτελούν έργα κάθε είδους στο ύπαιθρο, σε αποχετευτικά και αρδευτικά δίκτυα, σε βιολογικούς καθαρισμούς κ.α.

Σε πολλούς δήμους είχαν πάψει να χορηγούν τα παραπάνω είδη. Ειδικά για το γάλα, η εμπλοκή αποδόθηκε στις ετήσιες διαδικασίες προμηθειών που θεσπίστηκαν, οι οποίες κατέληγαν σε ακύρωση του διαγωνισμού ύστερα από προσπάθειες που κρατούσαν έναν χρόνο. Έτσι, ο Δήμος δεν μπορούσε να προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια του προηγούμενου έτους.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι τοπικοί σύλλογοι εργαζομένων προσέφυγαν αρμοδίως και ο δήμος αναγκαζόταν να πληρώσει σε χρήμα τα είδη που δεν είχαν χορηγηθεί. Η κυβέρνηση ψήφισε τον Ιούλιο του 2017 τον νόμο 4483 που ορίζει ότι οι παροχές σε είδος θα δοθούν σε χρήμα αναδρομικά, σε βάθος 5ετίας (2012-2016) με τη δυνατότητα να πληρωθούν τμηματικά σε έως 36 μηνιαίες δόσεις.

Την πόρτα για την επιστροφή αναδρομικά φόρου εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης σε υπαλλήλους των ΟΤΑ για τις παροχές που λαμβάνουν στο πλαίσιο της υπηρεσίας τους άνοιξε ερμηνευτική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ. Αυτό που ξεκαθαρίζεται, είναι ότι οι συγκεκριμένες παροχές σε είδος ή σε χρήμα δεν αποτελούν εισόδημα και κατά συνέπεια δεν φορολογούνται και ότι στις περιπτώσεις που έχουν φορολογηθεί για τα έτη 2012- 2016 θα πρέπει οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις και τα σχετικά ποσά να τους επιστραφούν από τη φορολογική διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση