GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότεροι από 7.000 Αμερικανοί στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό το σαββατοκύριακο

Περισσότεροι από 7.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν το σαββατοκύριακο σε αμερικανικές πολιτείες που συνορεύουν με το Μεξικό (την Καλιφόρνια,...

Περισσότεροι από 7.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν το σαββατοκύριακο σε αμερικανικές πολιτείες που συνορεύουν με το Μεξικό (την Καλιφόρνια, την Αριζόνα και το Τέξας), δύο ημέρες πριν από τις κάλπες της 6ης Νοεμβρίου κι ενώ το θέμα της μετανάστευσης βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας.
Ο αριθμός αυτός ανταποκρίνεται στις ανακοινώσεις που έχουν ήδη γίνει: την αποστολή στα σύνορα 5.239 στρατιωτών, που θα ενωθούν με 2.100 εφέδρους της Εθνοφρουράς που είχαν ήδη αναπτυχθεί εδώ και αρκετούς μήνες, διευκρίνισε σήμερα ο Μάικλ Κούτσαρεκ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Βόρειας Διοίκησης του αμερικανικού στρατού (Northcom).
Η Northcom επιβλέπει αυτήν την επιχείρηση, που έχει ονομαστεί «Πιστός Πατριώτης», και στοχεύει στο να εμποδίσει τα καραβάνια των μεταναστών από χώρες της Κεντρικής Αμερικής που κατευθύνονται στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο.
Οι ενισχύσεις θα λάβουν αρχικά θέσεις στις βασικές στρατιωτικές βάσεις των πολιτειών που αφορά η επιχείρηση, κυρίως στην αεροπορική βάση Ντέιβις- Μόνθαν (Αριζόνα), τις ναυτικές βάσεις του Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια) και Κόρπους Κρίστι (Τέξας) και τη βάση του σώματος των Πεζοναυτών στο Καμπ Πέντλετον στην Καλιφόρνια.
Ωστόσο, οι τελικές θέσεις τους δεν έχουν προς το παρόν καθοριστεί, διευκρίνισε ο Κούτσαρεκ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση