GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οριστικό: Στο Σαντιάγο Μπερναμπέου στις 9 Δεκεμβρίου ο μεγάλος τελικός Ρίβερ – Μπόκα

Ιστορική χρονιά για την πόλη της Μαδρίτης, αφού την ίδια σεζόν θα φιλοξενήσει τόσο τον τελικό του Champions League στο «Wanda Metr...

Ιστορική χρονιά για την πόλη της Μαδρίτης, αφού την ίδια σεζόν θα φιλοξενήσει τόσο τον τελικό του Champions League στο «Wanda Metropolitano», όσο και αυτόν του Copa Libertadores στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η έδρα της «Βασίλισσας», μάλιστα, θα γίνει το πρώτο γήπεδο που θα έχει φιλοξενήσει τελικούς Μουντιάλ, Euro, Champions League, Κυπέλλου UEFA και Copa Libertadores.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 16:30 ώρα Αργεντινής (21:30 ώρα Ελλάδος) θα λάβει χώρα ο επαναληπτικός τελικός ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και με Ισπανό διαιτητή, όπως αποφάσισε η Conmebol σήμερα στην Ασουνσιόν. Θα υπάρχουν οπαδοί και από τις δύο ομάδες, ενώ τα εισιτήρια θα διαχειριστεί η Ρεάλ με την ομοσπονδία της Ισπανίας.

Σε αυτό συμφώνησαν Conmebol, Ρεάλ, FIFA όπως και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας, ενώ απομένει μόνο το τελικό «οκ» από την Κυβέρνηση που θα συναντηθεί με την αστυνομία της Μαδρίτης για να διαβεβαιώσουν ότι μπορούν να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας.

Σύντομα αναμένεται να γίνει και επίσημη ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η Ρίβερ πάλεψε μέχρι και την τελευταία στιγμή για να διεξαχθεί ο επαναληπτικός τελικός στο γήπεδό της το «Μονουμεντάλ», όμως η Conmebol ήταν κατηγορηματική: ο τελικός θα γίνει εκτός Αργεντινής, ενώ τόνισε ότι αυτό ήταν κυρίως επιθυμίας της FIFA, που μάλιστα ήθελε να αλλάξει και ήπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία στιγμή έπεσε στο τραπέζι και η πόλη του Παρισιού και το «Παρκ Ντε Πρενς» για να διοργανώσει τον μεγάλο τελικό. Λέγεται ότι το Κατάρ κρύβεται πίσω από αυτή την προσπάθεια να ασκήσει επιρροή (οι ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν είναι από το Κατάρ), αφού απορρίφθηκε νωρίτερα η πρόταση της Ντόχα.

Η Bwin, ένας από τους χορηγούς της Ρεάλ Μαδρίτης, ανέβασε στο twitter μια δημοσίευση στην οποία ανέφερε ότι ήταν πλέον επίσημο το ότι το Ρίβερ-Μπόκα θα φιλοξενηθεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ανάρτηση που κατέβασε λίγα λεπτά μετά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Μπόκα, είχε καλέσει τον πρόεδρο της Conmebol για να τον ενημερώσει πως αν η απόφαση της Ομοσπονδίας δεν είναι υπέρ της ομάδας του (η Μπόκα είχε ζητήσει να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά), τότε θα κάνουν ένσταση, αλλά είναι πρόθυμοι να παίξουν τον τελικό οπουδήποτε.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες μέχρι και ο Πούτιν είχε προσφέρει την επιλογή ο τελικός να γίνει στη Ρωσία, με αφορμή την επίσκεψή του στο Μπουένος Άιρες για τους G20.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση