GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε κηρύξει για σήμερα. Τα...

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε κηρύξει για σήμερα. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

«Σήμερα απεργούμε με κύρια αιτήματά μας, το θέμα του ξεπαγώματος του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο όπως ξέρετε τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι καθηλωμένο με αποτέλεσμα οι απώλειες να έχουν φτάσει στο 40%. Δεύτερον το θέμα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού το οποίο όπως ξέρετε έχει καταργηθεί το 2012 αντισυνταγματικά, όπως έχει αποφασίσει το ΣτΕ. Τρίτον το θέμα της κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου, όπου υπάρχει η κατάφωρη αδικία μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων, όπου οι νέοι συνταξιούχοι από το Μάιο του 2016 και μετά βγαίνουν με 30% λιγότερη σύνταξη σε σχέση με τους παλιούς ενώ έχουν τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και τις ίδιες εισφορές. Τέταρτον το θέμα των προσλήψεων και της υποστελέχωσης του δημοσίου που φτάνει περίπου στο 40%», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Παράλληλα συγκέντρωση και πορεία μέχρι τη Βουλή πραγματοποίησαν συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

«Οι σημερινές κινητοποιήσεις θα δώσουν τη σκυτάλη στην πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη και στη δραστηριότητα που συνεχίζεται καθημερινά για την προετοιμασία και την επιτυχία της από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που προτάσσουν το σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων", επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας της ΑΔΕΔΥ ομάδα περίπου 30 ατόμων κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ στην οδό Γενναδίου, εκτόξευσε αυγά εναντίον της κεντρικής εισόδου και έγραψε και συνθήματα όπως «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση