GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

''Πάρτι'' πελατειακού κράτους στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Παιδείας

"«Πάρτι» πελατειακού κράτους και ανορθολογικές αποσπάσεις στο Υπουργείο Παιδείας", κατήγγειλε μέσω του Realfm 97,8 και τ...

"«Πάρτι» πελατειακού κράτους και ανορθολογικές αποσπάσεις στο Υπουργείο Παιδείας", κατήγγειλε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας, Σάββας Φωτιάδης.

"Συνεχίζεται το πάρτι του πελατειακού κράτους στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο είναι διαχρονικό. Τις αποσπάσεις τις κάνει ο Υπουργός, χωρίς μοριοδότηση και πολλές φορές γίνονται ανορθολογικά. Συνεπώς, γίνονται για εξυπηρέτηση των ίδιων αναγκών των εκπαιδευτικών και όχι των υπηρεσιών, προς εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους", δήλωσε ο κ. Φωτιάδης.

Παράλληλα, ο κ. Φωτιάδης τόνισε ότι ''φέτος, οι αποσπάσεις είναι γύρω στις 2.000 άσχετα αν ο υπουργός λέει ότι έχει μειώσει τις αποσπάσεις κατά 30%, αυτό είναι ψευδές. Οι φορείς εκπαίδευσης στερούνται διοικητικού προσωπικού αλλά γίνονται με ανορθολογικό τρόπο και χωρίς κανένα κριτήριο. Την ίδια στιγμή εκκρεμούν γύρω στις 800 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών που έχουν αποφασίσει να περάσουν στη διοίκηση εκπαίδευσης και αυτές οι αιτήσεις δεν ικανοποιούνται, κωλυσιεργούν, είναι σε αδρανή κατάσταση. Ιδίως επί θητείας του κ. Γαβρόγλου δεν έχει ικανοποιηθεί ούτε μία".

"Καμία δημόσια υπηρεσία δεν έχει τόσες αποσπάσεις. Το τελευταίο διάστημα έχουμε και τις διαθέσεις εκπαιδευτικών. Με απόφαση των διευθυντών εκπαίδευσης, οι οποίες επικυρώνονται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον κομματικό επιτηρητή της εκάστοτε κυβέρνησης στις περιφέρειες, έχουμε τις διαθέσεις που φέτος έχουμε μετρήσει περισσότερες από χίλιες. Δεν συμπληρώνουν διδακτικό ωράριο στα σχολεία και έρχονται να συμπληρώσουν το διδακτικό τους ωράριο παρέχοντας διοικητικό έργο στις υπηρεσίες εκπαίδευσης. Αυτό προκαλεί τεράστια έκπληξη γιατί ΔΟΕ και ΟΛΜΕ μιλούν για 3.000 κενά στην πρωτοβάθμια και 2.000 κενά στη δευτεροβάθμια. Πως οι συνάδελφοι δεν βρίσκουν κενά να καλύψουν ;", πρόσθεσε.

"Ελπίζουμε κάποια στιγμή να σταματήσει το όργιο του ρουσφετιού. Το Υπουργείο Παιδείας είναι κατεξοχήν φορέας του δημοσίου που το πελατειακό κράτος είναι παντοδύναμο και ανίκητο. Καμία κυβέρνηση δεν έχει δώσει σαφή απάντηση για το πόσοι είναι αποσπασμένοι . Τις περισσότερες αποσπάσεις τις έκανε ο κ. Μπαλτάς, 2.200, ενώ τις λιγότερες ο κ. Φίλης, 1.900. Μένουν οι εξαγγελίες εντυπωσιασμού, τα πράγματα είναι ίδια", κατέληξε λέγοντας ο κ. Φωτιάδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση