GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πούτιν προέτρεψε την Μέρκελ να πιέσει την Ουκρανία προκειμένου να μην πάρει «απερίσκεπτες αποφάσεις»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με την καγκελάριο της Γερ...

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ότι το Βερολίνο θα ασκήσει την επιρροή του στην κυβέρνηση της Ουκρανίας όσον αφορά την κρίση που ξέσπασε την Κυριακή στο στενό του Κερτς και ότι θα πείσει το Κίεβο να μην λάβει απερίσκεπτες αποφάσεις, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία, η συνδιάλεξη έγινε με πρωτοβουλία της Γερμανίας.

Η καγκελαρία δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την επικοινωνία των δύο ηγετών μέχρι στιγμής.

Κατά το Κρεμλίνο, «ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε την εκτίμησή του για τις προκλητικές ενέργειες της ουκρανικής πλευράς, τις κατάφωρες παραβιάσεις των κανόνων του διεθνούς δικαίου όταν τα (ουκρανικά) πολεμικά πλοία αγνόησαν εσκεμμένα τους κανονισμούς για την ειρηνική διέλευση από τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» στην Αζοφική Θάλασσα.

Ο Πούτιν «εξέφρασε την ελπίδα ότι το Βερολίνο θα ασκήσει την επιρροή του στις ουκρανικές αρχές και θα αποτρέψει τη λήψη βιαστικών αποφάσεων από πλευράς τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

Πάντα κατά το Κρεμλίνο, ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το Κίεβο έχει πλέον θέσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού και έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της ουκρανικής επικράτειας, ενώ «έδωσε έμφαση στο ότι η ουκρανική ηγεσία φέρει την πλήρη ευθύνη για τη δημιουργία άλλης μιας εμπόλεμης κατάστασης και των κινδύνων που συνεπάγεται» αυτή, κρίνοντας πως η κλιμάκωση συνδέεται «με τις εκλογές» που θα διεξαχθούν το 2019 στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση