GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ: ΕΝΦΙΑ υποχρεούνται να πληρώνουν Εκκλησία της Ελλάδος και Οικουμενικό Πατριαρχείο

Της Άννας Κανδύλη Εκκλησία της Ελλάδος και Οικουμενικό Πατριαρχείο, υποχρεούνται να πληρώνουν Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ...

Της Άννας Κανδύλη

Εκκλησία της Ελλάδος και Οικουμενικό Πατριαρχείο, υποχρεούνται να πληρώνουν Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για όλα τα ακίνητα που ανήκουν σε Ιερές Μονές και δεν χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς - θρησκευτικούς ή κοινωφελείς σκοπούς.

Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία επίσης με την υπ΄ αριθμ. 2318/2108 απόφασή της απέρριψε σχετική αίτηση της Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας Χαλκιδικής.

Στην εν λόγω Μονή επιβλήθηκε για το οικονομικό έτος 2014, ΕΝΦΙΑ ύψους 259.395 ευρώ και ζήτησε από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών τον επαναδιορισμό του φόρου για τα ακίνητά της. Καθώς το υπουργείο δεν απάντησε, προσέφυγε στο ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση