GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στήνουν ανιχνευτές ψεύδους, με τεχνητή νοημοσύνη στα σύνορα της ΕΕ

Δημοσίευμα της βρετανικής Τelegraph αποκαλύπτει ότι η ΕΕ θα δοκιμάσει να εγκαταστήσει ανιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη σε σ...

Δημοσίευμα της βρετανικής Τelegraph αποκαλύπτει ότι η ΕΕ θα δοκιμάσει να εγκαταστήσει ανιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη σε συνοριακά περάσματα στο πλαίσιο ενός χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ σχεδίου για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ταξιδιώτες θα κληθούν να μεταφορτώσουν φωτογραφίες από το διαβατήριό τους, τη βίζα και την απόδειξη των χρημάτων που κατέβαλαν και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν μια κάμερα web για να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «τι υπάρχει στη βαλίτσα σας».

Το έργο κόστους 4,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ονομάζεται iBorderCtrl, θα δοκιμαστεί στα σύνορα της Ουγγαρίας, της Λετονίας και της Ελλάδας για έξι μήνες. Στόχος του έργου είναι η επιτάχυνση της κυκλοφορίας στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Πολωνία, η Γερμανία και η Κύπρος προγραμματίζουν, επίσης, να συμμετάσχουν στο σχέδιο μετά τις αρχικές δοκιμές. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, το σύστημα είναι περίπου 76% ακριβές, αλλά η ομάδα του έργου "iBorderCtrl" υποστηρίζει ότι μπορεί να αυξήσει το ποσοστό σε 85%.

Η εφημερίδα Guardian υποστηρίζει πάντως ότι τα συστήματα ανιχνευτών ψεύδους επικρίνονται ως «ψευδοεπιστημονικά». Η ΕΕ κατηγορείται για την προώθηση ψευδοεπιστημονικών μεθόδων, μετά την ανακοίνωση σχεδίων για ένα «έξυπνο σύστημα ανίχνευσης ψεύδους» στα πιο πολυσύχναστα σύνορά της, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των παράνομων μεταναστών, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Το έργο, το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση 4,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ, έχει επικριθεί έντονα από ειδικούς.

ΠΗΓΗ: Telegraph, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση