GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβλήματα στα Ιωάννινα προκάλεσε η ''Πηνελόπη''- ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Η "Πηνελόπη" έκανε την εμφάνισή της στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων από χθες το βράδυ με ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενε...

Η "Πηνελόπη" έκανε την εμφάνισή της στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων από χθες το βράδυ με ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από κεραυνούς, χωρίς ωστόσο να προκληθούν μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα .

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα η Τροχαία Ιωαννίνων τοποθέτησε χθες το βράδυ την ανάλογη σήμανση στην παραλίμνια περιοχή από τα καραβάκια ως το κατάστημα της κυρά Φροσύνης .

Συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών αποκατέστησαν το πρόβλημα σήμερα νωρίς το πρωί με τη διέλευση των οχημάτων να διεξάγεται κανονικά.

Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκαλέσει στο επαρχιακό οδικό δίκτυο οι συνεχείς καταπτώσεις .

Όπως είπε μιλώντας στο epirus-tv-news ο προϊστάμενος κ.Δημήτρης Μαυρογιώργος 15 μηχανήματα με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν για την πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης .

Το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, διεκόπη για λίγη ώρα η κυκλοφορία στην παλιά Ε.Ο Ιωαννίνων Μετσόβου από πτώση δέντρου στο οδόστρωμα, ενώ η πτώση κεραυνού προκάλεσε διακοπή ρεύματος στο κέντρο εκπομπής Λιγκιάδων.

Παράλληλα από την κεραυνική δραστηριότητα κατά τις νυχτερινές ώρες παρουσιάστηκαν διακοπές ρεύματος και διακοπές λειτουργίας αντλιοστασίων και γεωτρήσεων του ΣΥΔΛΙ. Η αποκατάσταση λειτουργίας γίνεται από το ΣΥΔΛΙ από τις πρωινές ώρες και η υδροδότηση των κατοίκων σταδιακά μέχρι να γεμίσουν τα δίκτυα και οι δεξαμενές.

Υπάρχει σοβαρή βλάβη ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ στις γεωτρήσεις Λογγάδων και πρόβλημα υδροδότησης κύρια στον Κατσικά και σε οικισμούς που υδροδοτούνται από το δίκτυο Λογγάδων. Η αποκατάσταση της υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί με την αποκατάσταση της βλάβης ΔΕΗ.

Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος δεν έλειψαν και τροχαία ατυχήματα όπως εκείνο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στη διασταύρωση Πεδινής χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς ,στην περιφερειακή οδό με υλικές μόνο ζημιές κ.α.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,στο Τσεπέλοβο ,το ύψος της βροχής χθες έφτασε στα 34 χιλιοστά ,στα Λεπιανά Άρτας στα 31 χιλιοστά,στον Καταρράκτη Άρτας στα 21 χιλιοστά, στη Ζίτσα Ιωαννίνων και στα Πράμαντα Ιωαννίνων στα 20 χιλιοστά, ενώ τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως σήμερα στις 9 το πρωί καταγράφηκαν στην Τύρια Ιωαννίνων, 63 εκατοστά και στην Παραμυθιά 52 εκατοστά .

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να συνεχιστεί έως και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου ,τους αρμόδιους φορείς όλων των Δήμων ,την Π.Υ και την Τροχαία να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση