GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπυράκη: Η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

«Η ΝΔ και ο πρόεδρός της προσωπικά δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο», δή...

«Η ΝΔ και ο πρόεδρός της προσωπικά δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη στον ρ/σ «Θέμα FM».

Επ’ αυτού ανέφερε πως η ΝΔ διαφωνεί απόλυτα με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, κάτι που ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε και στους ίδιους στη συνάντηση που είχαν. «Δεν μπορούμε να οδηγήσουμε 10.000 κληρικούς σε καθεστώς ανασφάλειας μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί χώρος ώστε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα», σημείωσε η κ. Σπυράκη προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν έχει καμία αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Άλλωστε εμείς ξεκινήσαμε το 2013 την προσπάθεια αξιοποίησης των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία και έχουν καθαρούς τίτλους», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Για το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» περί συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο και για το αν ασκήθηκε πίεση από τη ΝΔ σε μητροπολίτες η κ. Σπυράκη δήλωσε: «Ο πρόεδρος της ΝΔ και η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση από καμία πηγή για τα όσα ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος και θα ήθελα να μείνω σε αυτό. Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να σας πω είναι ότι τοποθετηθήκαμε δημόσια. Το αν οι μητροπολίτες άκουσαν ή όχι τις αντιρρήσεις των κληρικών τους, αυτό είναι μια υπόθεση που αφορά τους μητροπολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση