GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδήλωση του Φ. Καρύδα: «Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και προκλήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων»

Ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 , εκδήλωση-ομιλία με θέμα «Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και προκλήσε...

Ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, εκδήλωση-ομιλία με θέμα «Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και προκλήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων». 
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» Δήμου Ηρακλείου Αττικής (οδός Κουντουριώτου 18Α και Νεότητος).
Ο γνωστός δημοσιογράφος θα αναλύσει και μέσω της προσωπικής του εμπειρίας ως πολεμικός ανταποκριτής του mega channel στη Βοσνία, τις επιπτώσεις του πολέμου στους στρατιώτες, τον άμαχο πληθυσμό αλλά στις χώρες των Βαλκανίων γενικότερα. Μέσα από αποκλειστικά πλάνα το κοινό θα αναβιώσει συγκλονιστικές στιγμές από τον 3ετή πόλεμο 23 χρόνια μετά.

Ομιλητες στην εκδήλωση θα είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης και ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης.
Ο κ. Τζούμης θα επικεντρωθεί σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στην Τουρκία και τις σχέσεις της με την χώρα μας. Την μακρόπνοη αναθεωρητική στρατηγική απέναντι στην Ελλάδα με στόχο την αλλαγή της υφισταμένης κατάστασης της περιοχής. Την τακτική μιας «ελεγχόμενης κλιμάκωσης» που ακολουθεί η Τουρκία με σκοπό τη δημιουργία ενός καταλόγου διμερών διαφορών στο Αιγαίο (γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα, FIR, χωρικά ύδατα, κλπ). Θα εξηγήσει επίσης ποιοι είναι οι στόχοι της γείτονος χώρας στη Ν.Α. Μεσόγειο, στον χώρο των Βαλκανίων γενικότερα και της Δ. Θράκης.
Ο κ. Φίλης, θα αναφερθεί κυρίως στο Σκοπιανό. Στην γεωπολιτική του χώρου που καλύπτει η Μακεδονία, στον ρόλο του Αγγλοσαξονικού, Σλαβικού και Γερμανικού παράγοντα στην περιοχή, στη σύγχρονη γεωπολιτική πραγματικότητα και στις ισορροπίες στην περιοχή καθώς και στην κρίσιμη συμφωνία των Πρεσπών και το πώς πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση