GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολεμικό κλίμα ξανά στην Κριμαία - Βίντεο της επιδρομής Ρώσων σε πλοία της Ουκρανίας - Ο Ποροσένκο υπέγραψε στρατιωτικό Νόμο

Πληροφορίες: Βρυξέλες, Θάνος Αθανασίου Τύμπανα πολέμου ηχούν ξανά στην Κριμαία μετά την καταδρομική επιχείρηση Ρώσων κομάντος σε Ουκρανι...

Πληροφορίες: Βρυξέλες, Θάνος Αθανασίου
Τύμπανα πολέμου ηχούν ξανά στην Κριμαία μετά την καταδρομική επιχείρηση Ρώσων κομάντος σε Ουκρανικά πλοία που έπλεαν στη Μαύρη Θάλασσα.
Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά τα Ουκρανικά πλοία παραβίασαν ρωσικά ύδατα και δεν υπάκουαν στην εντολές του λιμενικού με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ολόκληρη επιχείρηση από αέρος και θαλάσσης για την ακινητοποίησή τους.
Νέο βίντεο από την επιδρομή Ρώσων σε πλοία της Ουκρανίας
Στη δημοσιότητα δόθηκε νέο βίντεο από την επιχείρηση της FSB κατά των πλοίων της Ουκρανίας που έγινε την Κυριακή.
Η Ρωσία ανέφερε ότι τα πλοία “Μπέρντιανσκ”, “Νικόπολη”, “Γιανού Καπού” παραβίασαν τα χωρικά της ύδατα στο στενό του Κέρτς στη Μαύρη Θάλασσα, θεωρώντας την κίνηση αυτή προμελετημένη.

Μήνυμα από ΕΕ στην Ρωσία
To Διεθνές Δίκαιο επιβάλει στη Ρωσική Ομοσπονδία να ανοίξει άμεσα τα στενά του Kerch να επιστρέψει τα ναυτικά σκάφη στην Ουκρανία και να φροντίσει για την υγειονομική περίθαλψη των τραυματιών Ουκρανών, σύμφωνα με την Κομισιόν.
Έκτακτη Σύνοδος ΝΑΤΟ με Κίεβο
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσνενκο μίλησαν σήμερα το πρωί τηλεφωνικά για τις εξελίξεις στη θάλασσα του Azov και το κανάλι του Kerch, συμπεριλαμβανομένων χθεσινών γεγονότων που αφορούν ρωσικά και ουκρανικά ναυτικά σκάφη.
Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του ΝΑΤΟ για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των πλήρων δικαιωμάτων ναυσιπλοΐας στα χωρικά ύδατα της βάσει του διεθνούς δικαίου.
Μετά από αίτημα του Προέδρου Πόροσενκο, ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησε να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας σε επίπεδο Πρεσβευτών στις Βρυξέλλες σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση