GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε την αντικατάστασή του στην επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης – Ο Φορτσάκης στη θέση του

Με νέα σύνθεση παρουσιάστηκε η Νέα Δημοκρατία στη συνεδρίαση της επιτροπής συνταγματικής αναθεώρησης με τον βουλευτή Επικρατείας Θεόδωρο ...

Με νέα σύνθεση παρουσιάστηκε η Νέα Δημοκρατία στη συνεδρίαση της επιτροπής συνταγματικής αναθεώρησης με τον βουλευτή Επικρατείας Θεόδωρο Φορτσάκη να αντικαθιστά για όλο το υπόλοιπο διάστημα των εργασιών της επιτροπής τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.
Ο αρχικός αποκλεισμός του κ. Φορτσάκη από τη σύνθεση της Επιτροπής είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις καθώς η παρουσία του και με την ιδιότητα του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου της Νομικής, εθεωρείτο ως εκ των ων ουκ άνευ.
Ως εκ τούτου ο αποκλεισμός του από την επιτροπή είχε ερμηνευθεί από πολλούς και ως έκφραση δυσαρέσκειας της ηγεσίας, λόγω των απόψεων που είχε εκφράσει και δεν συμπεριλαμβάνονταν στις προτάσεις του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr η αντικατάσταση του κ. Κακλαμάνη ήταν αίτημα του ιδίου, λόγω βεβαρημένου προγράμματος τόσο λόγω της Αντιπροεδρίας της Βουλής, όσο και λόγω της θέσης του πρόεδρου της εκλογικής επιτροπής της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αν και από τον κ. Κακλαμάνη ζητήθηκε να παραμείνει στην επιτροπή, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής επέμεινε πως δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του μέλους της επιτροπής, η οποία θα συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα.
Στη θέση του κ. Κακλαμάνη η ηγεσία της Κ.Ο επέλεξε τον Θ. Φορτσάκη δίνοντας έτσι τέλος και στη φημολογία περί έντασης στη σχέση των δύο πλευρών. Σε κάθε περίπτωση είναι η δεύτερη αντικατάσταση γαλάζιου βουλευτή στην επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης μετά από αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση