GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη φυλακή καθαρίστρια για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε 53χρονη από το Βόλο, η οποία αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη φυλακή, καθώς είχε διορι...

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε 53χρονη από το Βόλο, η οποία αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη φυλακή, καθώς είχε διοριστεί καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό με πλαστό απολυτήριο δημοτικού. "Καταπέλτης" για την 53χρονη ήταν η ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας καθώς αναμένεται να βρεθεί πίσω από τα σίδερα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα πριν από περίπου δύο χρόνια όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τη γυναίκα σε 15 χρόνια κάθειρξης για πλαστογραφία και απάτη με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με αποτέλεσμα να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Ωστόσο, η έκβαση της υπόθεσης στον δεύτερο βαθμό θα οδηγήσει την κατηγορούμενη στη φυλακή, καθώς καταδικάστηκε σε 10χρόνια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 53χρονη πήγε στο δημοτικό σχολείο όπου είχε φοιτήσει και πήρε ένα πιστοποιητικό το οποίο έγγραφε ότι είχε τελειώσει την ''Ε' τάξη ", όμως εκείνη το άλλαξε και το έκανε ''Στ' τάξη''. Σκοπός της 53χρονης ήταν να εξασφαλίσει τα τυπικά προσόντα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που είχε προκηρυχθεί τότε από το Υπουργείο Υγείας.

Η αρμόδια επιτροπή και το Δ.Σ του παιδικού σταθμού παραπλανήθηκαν και τελικά τη διόρισαν στη θέση το 1996. Μέχρι τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η πράξη της, καταβάλλονταν μεικτές αποδοχές αρκετών χιλιάδων ευρώ, για τα οποία όπως τόνισε η υπεράσπισή της "τα εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση".

"Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση. Δεν γνώριζα ότι αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Το έκανα, το παραδέχομαι όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω", υποστήριξε η ίδια αναφερόμενη στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση