GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφοδος του ΣΔΟΕ στη Μόρια

Στη Μόρια μπήκε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και έχει αρχίσει ελέγχους στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Σύμφωνα μ...

Στη Μόρια μπήκε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και έχει αρχίσει ελέγχους στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΤΑ ΝΕΑ'', στις αρχές Οκτωβρίου έφθασε στα γραφεία του ΣΔΟΕ έγγραφο από την Αρχή Καταπολέμησης βρώμικου χρήματος, με το οποίο δινόταν εντολή διενέργειας ελέγχων στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Μόρια και στις άλλες δομές που φιλοξενούν πρόσφυγες στη Μυτιλήνη.

Μάλιστα, η εντολή συνοδευόταν από μία λίστα με 11 ΜΚΟ οι οποίες θα έπρεπε να ελεγχθούν για τυχόν παρατυπίες και κακοδιαχείριση σχετικά με κονδύλια που ενδεχομένως έχουν λάβει από την Ε.Ε. Αν και το ΣΔΟΕ δίνει στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) από τους ελέγχους που διενεργεί, η έρευνα στις ΜΚΟ της Μυτιλήνης δεν συνδέεται με τους ελέγχους που διενεργεί η OLAF στα χρήματα για τη σίτιση μεταναστών στην Ελλάδα που προέρχονταο από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, μετά την εντολή που πήρε από την Αρχή Καταπολέμησης βρώμικου χρήματος βρέθηκε στο νησί και ξεκίνησε εξονυχιστικούς ελέγχους στα βιβλία και τα παραστατικά των 11 ΜΚΟ. Ωστόσο, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για τις 10 ΜΚΟ και οι έρευνες συνεχίζονται μόνο για μία μη κυβερνητική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στη σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ δεν έδειξαν σοβαρές παρατυπίες και δεν υπήρξαν στοιχεία ή ενδείξεις ότι στις συγκεκριμένες οργανώσεις κατευθυνόταν μαύρο χρήμα μέσα από σκοτεινές διαδρομές.

Οι παραβάσεις που εντόπισε το κλιμάκιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ ήταν φορολογικές καθώς σε κάποιες περιπτώσεις για τις δωρεές που είχαν λάβει δεν είχε πληρωθεί στην εφορία ο φόρος δωρεάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση