GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμίνης: Ο επιπόλαιος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ανέδειξε το ζήτημα των σχέσεων με την Εκκλησία, δίνει τροφή σε αντιδραστικούς κύκλους και περιθωριοποιεί προοδευτικά κομμάτια της

«Σχέσεις κράτους - εκκλησίας, συνταγματική αναθεώρηση και Mακεδονικό, είναι τρία μείζονος σημασίας ζητήματα, που η κυβέρνηση, αντί να επι...

«Σχέσεις κράτους - εκκλησίας, συνταγματική αναθεώρηση και Mακεδονικό, είναι τρία μείζονος σημασίας ζητήματα, που η κυβέρνηση, αντί να επιδιώξει συναίνεση, τα ανοίγει στο παρά πέντε των εκλογών, προσδοκώντας μόνο επικοινωνιακά οφέλη» τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Επόμενη Μέρα» ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Υποστήριξε ότι «ο επιπόλαιος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το ζήτημα των σχέσεων με την Εκκλησία, δίνει τροφή σε αντιδραστικούς κύκλους και περιθωριοποιεί προοδευτικά κομμάτια της, όπως ο μητροπολίτης Μεσσηνίας» και τάχθηκε υπέρ των διακριτών ρόλων Κράτους-Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στον υποχρεωτικό πολιτικό γάμο, στον υποχρεωτικό πολιτικό όρκο, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξουμε όλα τα θέματα μαζί.
Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι το πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος είναι το πελατειακό σύστημα, ενώ για τη συνταγματική αναθεώρηση είπε ότι πρέπει «να δώσουμε την ευκαιρία στην επόμενη Βουλή, με την ασφαλιστική δικλίδα των 180, δηλαδή ευρεία συναίνεση, να αναθεωρήσει διατάξεις που οι πολιτικές δυνάμεις θεωρούν ότι πρέπει να αναθεωρηθούν».
Συγκλίνοντας στην πρόταση της ΝΔ, πρότεινε να ψηφίσει η ΝΔ τις προτεινόμενες από την κυβέρνηση αναθεωρητέες διατάξεις και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές της ΝΔ, και στην επόμενη Βουλή να προχωρήσει η αναθεώρηση με ευρεία συναίνεση 180 βουλευτών.
Για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, είπε ότι δεν έχει αντίρρηση για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, «αλλά κύρια προτεραιότητά μας στο Κίνημα Αλλαγής είναι η αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών στα δημόσια πανεπιστήμια. Η ΝΔ έχει αναγάγει την αναθεώρηση του άρθρου 16 σε ιδεοληψία» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, υπογράμμισε πως «άλλο οι δημόσιες σχέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με ένα κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και άλλο η πραγματική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάζεται με την πιο λαϊκίστικη δεξιά, με τη σοσιαλδημοκρατία και τη δημοκρατική κεντροαριστερά».
Μιλώντας για το έργο του στο δήμο της Αθήνας, σημείωσε ότι «την ώρα που η χώρα χρεοκοπούσε, εμείς μετατρέψαμε το έλλειμμα των 48 εκ. σε πλεόνασμα 21,7 εκ. ευρώ, μειώνοντας κατά 20% τα τέλη και εξοφλώντας τους προμηθευτές, μειώσαμε τον τραπεζικό δανεισμό κατά 50% και εξασφαλίσαμε κοινοτικούς πόρους 200 εκ ευρώ».
Σε ερώτηση για τη διακυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει αρκετά τις επιλογές στελεχών του. Ποιος λέει όμως ότι όλες τις μεταρρυθμίσεις στον τόπο αυτό, τις έχει κάνει η προοδευτική παράταξη; Η ΝΔ, αφού επί Καραμανλή τίναξε την οικονομία στον αέρα, πρωταγωνίστησε στα αντιμνημονιακά Ζάππεια με τον κ. Σαμαρά».
Τέλος για τις επιλογές του μετά τη λήξη της θητείας του στον δήμο Αθηναίων, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι το ενδιαφέρον του βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, αλλά η απόφαση θα ληφθεί μετά από συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση