GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον δάγκωσε γάτα και πέθανε από λύσσα

Από λύσσα πέθανε ένας Βρετανός, αφού τον δάγκωσε μια γάτα στο Μαρόκο, σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Public H...

Από λύσσα πέθανε ένας Βρετανός, αφού τον δάγκωσε μια γάτα στο Μαρόκο, σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Public Health England), που συστήνει στους τουρίστες να τηρούν τις οδηγίες για τον εμβολιασμό.

Η γάτα δάγκωσε τον άνδρα πριν από αρκετές εβδομάδες και δεν του χορηγήθηκε αμέσως θεραπεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Press Association. Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Τζίμι Γουάιτγουορθ, καθηγητή στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής, τα συμπτώματα της λύσσας στον άνθρωπο εμφανίζονται «δύο έως τρεις μήνες», μετά τη μόλυνση από τον ιό.

«Όμως αυτό μπορεί να συμβεί σε μία εβδομάδα, για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό να ζητάμε ιατρική βοήθεια σύντομα και να εμβολιαζόμαστε» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Σε αυτήν την περίπτωση, ο ασθενής δεν εμβολιάστηκε εγκαίρως.»

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση