GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΗΜΕΡΑ! ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και πορεία για την Μακεδονία και τον Κατσίφα...

«Φουντώνει» το κύμα των καταλήψεων σχολείων από μαθητές για το Μακεδονικό στην Κεντρική Μακεδονία. Aν και τις προηγούμενες ημέρες τελούσ...

«Φουντώνει» το κύμα των καταλήψεων σχολείων από μαθητές για το Μακεδονικό στην Κεντρική Μακεδονία. Aν και τις προηγούμενες ημέρες τελούσαν υπό κατάληψη καθημερινά 15-20 σχολεία, χθες ο αριθμός τους έφτασε στα 30.

Η αύξηση των καταλήψεων αποδίδεται εν μέρει και στο σημερινό πανμαθητικό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, το οποίο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει «καμπάνια» μέσω sms και facebook, με την οποία καλούνται οι μαθητές (ειδικά των σχολείων της Βορείου Ελλάδος) να συμμετέχουν σε πανελλαδικές καταλήψεις αλλά και στην πραγματοποίηση πορείας στη Θεσσαλονίκη.

«Έκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους Γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία», αναφέρεται στο εν λόγω sms.

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα, που ξεκίνησε το κύμα των καταλήψεων, σχολεία έκλεισαν και στους εφτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Ωστόσο, σε κανένα οι καταλήψεις δεν είναι διαρκείας. Σχολεία καταλαμβάνονται για μία ή δύο μέρες, λειτουργούν ξανά και μπορεί πάλι να καταληφθούν για ένα ή δύο 24ωρα.

Συνήθως ομάδα μαθητών πηγαίνει γύρω στις 7:00 το πρωί στο σχολείο και το καταλαμβάνει. Τα μέλη της ομάδας κάθονται εκεί μέχρι περίπου τις 11:00 και στη συνέχεια αποχωρούν από το σχολείο, αφού έχουν πραγματοποιήσει σε κάποιες περιπτώσεις και μία πορεία διαμαρτυρίας.

Σε κάποιες καταλήψεις οι μαθητές δε διαμαρτύρονται μόνο για το Μακεδονικό, αλλά υπάρχουν και άλλα αιτήματα, όπως κάποια κενά σε καθηγητές, αλλά και διάφορα προβλήματα στα σχολικά κτίρια. Δεν έχει καταγραφεί κάποια φθορά σε σχολείο από τις καταλήψεις.

Υπό κατάληψη έχουν τεθεί σχολεία και στη Δυτική Μακεδονία. Πανμαθητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και στη Δυτική Μακεδονία, στην πλατεία της Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση