GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ριχάρδος, η σχέση με την Πάρις και... ο μαύρος χρυσός

Λαμπερές εμφανίσεις στην τηλεόραση µε «βρώμικα» χρήματα από λαθρεμπόριο χρυσού φέρεται να έκανε ο 51χρονος «τηλεχρυσοχόος» Ριχάρδος, ο οπ...

Λαμπερές εμφανίσεις στην τηλεόραση µε «βρώμικα» χρήματα από λαθρεμπόριο χρυσού φέρεται να έκανε ο 51χρονος «τηλεχρυσοχόος» Ριχάρδος, ο οποίος κατηγορείται ως αρχηγικό µέλος εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το ''ΕΘΝΟΣ''.
Στη δικογραφία της υπόθεσης που έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας, ο γνωστός ενεχυροδανειστής περιγράφεται στα δικόγραφα ως άριστος γνώστης του marketing, µε χρηματοδότηση από τα ταμεία του κυκλώματος, ο οποίος προέβαινε σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «διαφημιζόταν σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης καθώς και σε εκπομπές τις οποίες απαιτούσε». «Μέσω των τηλεοπτικών δεκτών έμπαινε και στο τελευταίο ελληνικό σπίτι. Είχε σκοπό να επεκταθεί στο Λας Βέγκας… Για να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο το προφίλ του ως υγιούς επιχειρηματία, προέβαινε σε αγαθοεργίες, φροντίζοντας αυτές να λάβουν δηµοσιότητα.
Ενδεικτικά αναφέρεται η επίσκεψή του στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2018 και η αγορά κοσμημάτων από την Πάρις Χίλτον για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Διήγε πολυτελή βίο, έχοντας βίλα µε πισίνα στην Ανάβυσσο, θαλαμηγό, πολυτελή αυτοκίνητα και έντονη νυχτερινή ζωή» αναφέρεται στη δικογραφία.
Στη δικογραφία, ωστόσο, γίνεται ξεκάθαρο ότι τα καταστήματά του «ζούσαν» από τα µαύρα ταμεία της εγκληματικής οργάνωσης: «Τα καταστήματα πραγματοποιούσαν αγορές χρυσού µε χρήματα αποκλειστικά από τα ταμεία της οργάνωσης και σε ποσά που άγγιζαν καθημερινά τα 100.000 ευρώ.Από την έρευνα προέκυψε ότι εάν δεν χρηματοδοτούνταν από µαύρα χρήματα δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν χρυσό και θα έκλειναν».
Κεντρικό σύνθημα του «τηλεχρυσοχόου» ήταν «αγορά κοσµημάτων σε τιµή κοσμήματος και όχι σε τιµή χρυσού». Η επικοινωνία του µε τα υπόλοιπα µέλη γινόταν µέσω καθημερινών meetings στην έδρα της εταιρείας του στην οδό Πατησίων, που αποτελούσε το «φανερό στρατηγείο» της οργάνωσης.
Μάλιστα, ο πακτωλός χρημάτων που είχε στα χέρια του ο γνωστός ενεχυροδανειστής φαίνεται και από συνομιλία του συνεργού του, στην οποία αναφέρεται σε ανακαίνιση θαλαμηγού µε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ:
-Ενεχυροδανειστής: Τώρα τελείωσα, δεν έχει τίποτα άλλο και πάλι τζάμπα µου ήρθε, 360.000 ευρώ πήγε περίπου µε τις ανακαινίσεις. Μαζί µε τις ανακαινίσεις σου λέω, δεν είναι λεφτά αυτά, δεν είναι λεφτά για αυτό το σκάφος.
-Συνεργός: Μα, να σου πω κάτι; Και να θες να το πουλήσεις και να πάρεις κάτι καλύτερο, θα πάρει το διπλάσιο.
-Ενεχυροδανειστής: Όχι, αλλά δεν βρίσκεις τέτοιο πράγμα µε εφτά κατοστάρικα, δεν βρίσκεις, μαζί είδαµε 10 σκάφη.
-Συνεργός: Μαζί είδαµε, δεν θυμάσαι, κάτι σούργελα και µας λέγανε 500 χιλιάρικα και 600 χιλιάρικα και ήταν σούργελα που ήθελαν άλλα 200 χιλιάρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση