GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΛΑΣ: Αυτοί είναι οι ληστές που απήγαγαν οδηγούς φορτηγών και έκλεβαν το εμπόρευμά τους - ΦΩΤΟ

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες των μελών της σπείρας που απήγαγε οδηγούς φορτηγών και έκλεβε το εμπόρευμα. Η σπ...

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες των μελών της σπείρας που απήγαγε οδηγούς φορτηγών και έκλεβε το εμπόρευμα.

Η σπείρα δρούσε τα ξημερώματα. Τρία με τέσσερα άτομα πήγαιναν στις εθνικές οδούς και έβρισκαν τα σημεία που στάθμευαν οδηγοί φορτηγών που εκτελούν δρομολόγια μεταφέροντας διάφορα εμπορεύματα. Αφού έσχιζαν τους μουσαμάδες από τα φορτηγά για να δουν το περιεχόμενο, έκλεβαν τα εμπορεύματα.

Σε άλλες περιπτώσεις οι δράστες αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα επιβιβάζονταν στα φορτηγά τους και με τη χρήση βίας τους μετέφεραν μαζί με τα εμπορεύματα των φορτηγών, σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο.

Εκεί, αποσπούσαν τα επικαθήμενα οχήματα από τους τράκτορες και στη συνέχεια μετέφεραν τους οδηγούς με τους τράκτορες σε ερημικές τοποθεσίες (κυρίως κοντά σε περιοχή της Θήβας), όπου και τους εγκατέλειπαν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι μετά τη διάπραξη των εγκληματικών τους ενεργειών, κατέστρεφαν τα πάντα για να μην βρεθούν ίχνη και βιολογικό υλικό. Στην συνέχεια, οι συνεργοί τους μετέφεραν τα κλεμμένα προϊόντα σε άλλους χώρους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και οι φωτογραφίες δέκα (10) ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε αρπαγές, ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων που μετέφεραν εμπορεύματα εταιρειών και εξαρθρώθηκε την 18-11-2018 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας τελεσθείσας από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τελεσμένη και σε απόπειρα, της αρπαγής κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της απάτης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, του εμπρησμού κατ' εξακολούθηση και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατ' επάγγελμα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Θεόφιλο του Ιωάννη και της Ευθυμίας, γεννηθέντα στις 4-7-1983 στο Καζακστάν

2. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη του Αλεξάνδρου και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 21-8-1986 στο Καζακστάν

3. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ Βαλέριο του Γιούρι και της Χρυσούλας, γεννηθέντα στις 19-2-1980 στο Ουζμπεκιστάν

4. ΣΑΠΛΑΧΙΔΗ Γεώργιο του Παύλου και της Γκαλίνας, γεννηθέντα στις 3-4-1990 στο Καζακστάν

5. ΜΟΥΡΓΚΟΥΛΙΑΝΗ Αλέξανδρο του Εδουάρδου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 10-11-1994 στην Αθήνα

6. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Αναστάσιο του Ιωάννη και της Ναντέζντα, γεννηθέντα στις 22-05-1987 στη Ρωσία

7. ΠΕΤΡΙΔΗ Χαράλαμπο του Ιωάννη και της Βέρας, γεννηθέντα στις 31-8-1976 στο Καζακστάν

8. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ Θεόδωρο του Αρχιλέα και της Ελένης, γεννηθέντα στις 30-3-1988 στο Καζακστάν

Και για τους μη συλληφθέντες:

9. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Ιωάννη του Νικολάου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 15-6-1987 στο Καζακστάν

10. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Γεωργίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 17-12-1988 στο Καζακστάν

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση