GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος ΟΑΣΘ για επιστολή συνδικαλιστών: Κείμενο μιας παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις

Για «κείμενο μιας παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις που διασπά τους εργαζόμενους και δεν τους ενώνει», έκανε λόγο...

Για «κείμενο μιας παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις που διασπά τους εργαζόμενους και δεν τους ενώνει», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) Στέλιος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM", με αφορμή το έγγραφο παράταξης του σωματείου των εργαζομένων που αφορά στη μετακίνηση προσφύγων που βρίσκονται σε διάφορες δομές της Θεσσαλονίκης και περιέχει ρατσιστικές αναφορές.

«Το έγγραφο λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι οι μετανάστες είναι ξένο σώμα στην κοινωνία (...) ότι δεν πληρώνουν εισιτήριο, κάτι το οποίο είναι απολύτως ψευδές, ότι μυρίζουν και είναι άπλυτοι και βεβαίως, μήπως θα πρέπει να τους βάλουμε και ένα αστεράκι να τους γνωρίζουμε(...); Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης δεν μπορεί να ισχύσει. Και δεν μπορεί να επανέλθει. Και εδώ χρειάζεται να υπάρχει ένα μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο απέναντι σ' αυτά τα φαινόμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη παράταξη ως μειοψηφία και αφού σημείωσε ότι το έγγραφο επεστράφη ως απαράδεκτο, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει διάλογο μαζί τους. Όπως ανέφερε, δεν θα προχωρήσει σε διάλογο «με κάποιες παρατάξεις, πολύ περισσότερο όταν αυτές εμφορούνται από ρατσιστικές αντιλήψεις. Τέτοιου τύπου φαινόμενα έτσι και επισημανθούν στο μέλλον θα πατάσσονται με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα. Η Δημοκρατία έχει ανεκτικότητα, αλλά έχει και όρια».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενοχοποιούμε τους εργαζόμενους, διότι δεν πρόκειται για κείμενο του σωματείου, είναι κείμενο μιας παράταξης, η οποία απ' ό,τι φαίνεται εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις. Όχι μόνο δεν ενισχύει τη δυνατότητα διεκδίκησης δικαιωμάτων εκ μέρους των εργαζομένων αλλά διασπά τους εργαζόμενους», είπε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έλαβαν θέση και είναι κατηγορηματικά εναντίον του συγκεκριμένου φαινομένου.

Για το θέμα των τριών προσφυγόπουλων που είχαν δεχθεί, σύμφωνα με καταγγελία της ΑΡΣΙΣ, ρατσιστική συμπεριφορά από οδηγό του ΟΑΣΘ, ο κ. Παππάς τόνισε ότι το ζήτημα είναι στη διαδικασία ελέγχου από υπηρεσιακές διαδικασίες και υπενθύμισε ότι «καλέσαμε εδώ τα παιδιά, μιλήσαμε (μαζί τους), γιατί είναι παιδιά ασυνόδευτα. Αντιλαμβάνεστε, παιδάκια 13,14, 15 ετών να βρίσκονται σε ξένη χώρα ασυνόδευτα και τα δύο από αυτά δεν ήξεραν καν να μιλήσουν ελληνικά. Δηλαδή τι είδους κοινωνία θα δημιουργήσουμε αν δεν έχουμε ένα δίχτυ προστασίας για τα παιδιά; Είμαστε διατεθειμένοι να τα εντάξουμε στην κοινωνία μας».

Ερωτηθείς για την πορεία εξυγίανσης του Οργανισμού, ο κ. Παππάς είπε πως προχωρά, σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα βρέθηκε μπροστά στο δύσκολο έργο του να «ανατάξω τα λεωφορεία για να μπορούμε να έχουμε κάποια στοιχειώδη εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά και το ίδιο το προσωπικό το οποίο ήταν σε απαξίωση. Σε σημαντικότατο βαθμό το έχουμε καταφέρει και ήδη προχωράμε αυτή τη στιγμή στις διαδικασίες οι οποίες θα ενεργοποιήσουν τον καινούργιο φορέα, ο ΟΑΣΘ όσον αφορά το μεταφορικό του έργο θα τελειώσει στο τέλος του 2019».

Πρόσθεσε δε, ότι, ήδη, έχει αναρτηθεί στη "Διαύγεια" «η προκήρυξη για να έρθει η ομάδα η οποία θα συμβάλλει στην προσπάθεια της Διοίκησης για την αποτίμηση, πια, της περιουσίας, για την οριστική εκκαθάριση. Ελπίζω ότι αυτό θα τελειώσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση