GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπουτάρης: Το μεγαλύτερο λάθος τη θητεία μου ήταν η δήλωση για το Μακεδονικό

Την άποψη ότι ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα αλλά υπηρεσία εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μία μέρα με...

Την άποψη ότι ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα αλλά υπηρεσία εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασής του να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφού ξεκαθάρισε ότι η σημερινή συνέντευξη τύπου δεν είναι αποχαιρετιστήρια, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο έργο της διοίκησης του από το 2010 έως σήμερα, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως την αύξηση στις αφίξεις τουριστών, το συμμάζεμα στα οικονομικά του δήμου και το άνοιγμα της πόλης, μέσα από προσωπικής κινήσεις του ίδιου.

“Έκανα ένα μεγάλο άνοιγμα στο διεθνή τύπο. Ήταν ένας τρόπος μάρκετινγκ. Δεν ήμουν παντελώς άγνωστος πριν γίνω δήμαρχος. Από το παρελθόν μου, είτε με τον αλκοολισμό, είτε με τα κρασιά, είτε με τον Αρκτούρο. Είχα αναδειχθεί Ευρωπαίος ήρωας για τον Αρκτούρο. Δεν ήμουν άγνωστος στα διεθνή ΜΜΕ. Δεν μιλάμε για Φωνή Λαγκαδά, αλλά για New York Times, Guardian”, τόνισε.

Ο κ. Μπουτάρης είπε πως η απόφαση του ήταν προσωπική και όχι πολιτική. “Δεν τα κάναμε όλα τέλεια. Κάναμε λάθη χοντρά που μας στέρησαν δημοφιλία. Σε έρευνες κοινής γνώμης, η δημοφιλία στο πρόσωπο μου είναι υψηλή. Τρεις φορές μεγαλύτερη από τον δεύτερο. Δεν έχω κολλήσει στην καρέκλα. Ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, είναι υπηρεσία. Δύο θητείες είναι αρκετές. Μετά από 16 χρόνια κουράστηκα. Είμαι 76 ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες για νέο κόσμο”, δήλωσε.

Έκανε ειδική αναφορά στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, για το οποίο είπε πως ελπίζει να ολοκληρωθεί την επόμενη τριετία, δηλώνοντας πως είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα και πως είναι ανεξάρτητο του δήμου αλλά απόλυτα συνυφασμένο με αυτόν.

“Για να δείτε ότι δεν εγκαταλείπω την πόλη, είμαι ισόβιος πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος”, είπε.

Όσον αφορά την επόμενη της “Πρωτοβουλίας”, είπε ότι το μόνο δαχτυλίδι που έχει είναι η βέρα του γάμου του και είναι κατά στο να δώσει δαχτυλίδι σε κάποιο δήμαρχο, ενώ τόνισε πως θα εγγυηθεί τη σωστή διαδικασία για την αναγέννηση και την διερεύνηση της.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να προτείνω κάποιον. Είναι σαν να δίνω δαχτυλίδι”, είπε.

Τη θέση που διατύπωσε για το Μακεδονικό, χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο λάθος που έκανε στη θητεία του μέχρι τώρα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ήταν πολύ άκαιρη η τοποθέτηση μου σε σχέση με το χρόνο και με τον όγκο των διαδηλώσεων και του πατριωτισμού που υπήρχε. Βέβαια υπήρχε και τραγική παραπληροφόρηση. Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία των Πρεσπών”, δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση