GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα δίχτυα της αστυνομίας σπείρα μαστροπών που εξέδιδε ανήλικες

Κύκλωμα trafficking που έκλεινε ερωτικά ραντεβού μέσω διαδικτυακού γραφείου εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμ...

Κύκλωμα trafficking που έκλεινε ερωτικά ραντεβού μέσω διαδικτυακού γραφείου εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος των τριών Ελλήνων που συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος και των έξι γυναικών που προσήχθησαν σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σωματεμπορίας, της μαστροπείας και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την πρώτη φάση του σχεδίου τους τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν τις αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες παραπλανούσαν εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους κατάσταση. Στην πορεία τις δάνειζαν χρηματικά ποσά, τα οποία όμως μετά απαιτούσαν να πάρουν πίσω με υπέρογκους τόκους, καθιστώντας τες υποχείρια.

Τα θύματα έπειτα από πίεση και απειλές μεταφέρονταν σε διαμέρισμα των νοτίων προαστίων, όπου τις φωτογράφιζαν γυμνές, με σκοπό τη μετέπειτα προώθησή τους μέσω του διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού που είχαν στήσει.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, προέβαιναν στην κατ’επάγγελμα και από κερδοσκοπία οικονομική εκμετάλλευση γυναικών μέσω του γραφείου.

Τα μέλη της σπείρας έρχονταν σε επαφή με τους υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι αφού πρώτα έβλεπαν τις φωτογραφίες των γυναικών που υπήρχαν προς διάθεση, στη συνέχεια έκλειναν το ερωτικό ραντεβού με εκείνη που τους ταίριαζε περισσότερο.

Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω των ειδικών ηλεκτρονικών εφαρμογών, ενώ τη μεταφορά των γυναικών σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας πραγματοποιούσαν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς 5.800 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, laptops, tablets, κινητά τηλέφωνα και πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν τη λειτουργία του γραφείου.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση