GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση κατέθεσε προϋπολογισμό φτώχειας και λιτότητας

Προϋπολογισμό φτώχειας και συνέχισης της λιτότητας χαρακτήρισε το Κίνημα Αλλαγής τον προϋπολογισμό που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση. ...

Προϋπολογισμό φτώχειας και συνέχισης της λιτότητας χαρακτήρισε το Κίνημα Αλλαγής τον προϋπολογισμό που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση. «Επιβεβαιώνει την αναφορά της Φώφης Γεννηματά πως παίρνει 10 και δίνει 1. Περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες σημαντικά » σημείωσαν ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης και τα στελέχη της επικοινωνιακής ομάδας του Κινήματος.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του Κινήματος Αλλαγής, «τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, στα οποία έχει δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας, βάζουν θηλιά στον λαιμό της χώρας, υπονομεύουν την ανάπτυξη, οδηγούν σε διάλυση το κοινωνικό κράτος». «Με στόχο πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό ύψους 3,58 δισ. για το 10μηνο του 2018, τα στοιχεία καταγράφουν πλεόνασμα ύψους 6,46 δισ.!! Δηλαδή περίπου 3 δισ. επιπλέον.

Οφείλεται αυτό άραγε στην υπεραπόδοση της οικονομίας όπως ισχυρίζονται; Όχι βέβαια. Η ανάπτυξη παραμένει αναιμική, επενδύσεις δεν έρχονται» προστίθεται.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «η αλήθεια είναι ότι από τη μία επέβαλλαν εξοντωτικούς φόρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, πολύ παραπάνω από ό,τι απαιτούσε η υλοποίηση των στόχων. Από την άλλη για να μειώσουν τις "δαπάνες", διαλύουν τα νοσοκομεία, την παιδεία, τις κοινωνικές υποδομές, δεν υλοποίησαν επιστροφές φόρων 770 εκατ. ευρώ, τσάκισαν κυριολεκτικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μειώνοντάς το ως τώρα κατά 618 εκατ. ευρώ».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «οι προσλήψεις μετακλητών και συμβασιούχων, τα ρουσφέτια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ την ίδια ώρα αυξήθηκαν εντυπωσιακά κι όχι μόνο διαλύουν το παρόν, ναρκοθετούν και το μέλλον». Κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι «υπονομεύουν συνειδητά τις προοπτικές της ανάπτυξης, στερώντας πόρους από το Δημόσιο και εξοντώνοντας μικρομεσαίους, επαγγελματίες και αγρότες. Υποβαθμίζουν τα κοινωνικά αγαθά, αφήνουν δηλαδή χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, καταργούν το ΕΚΑΣ, περικόπτουν το επίδομα θέρμανσης. Στερούν από τους άνεργους την προοπτική δημιουργίας πολλών χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Για να μπορούν να μοιράζουν προσωρινά επιδόματα στο τέλος του έτους, εγκλωβίζουν του πολίτες στη φτώχεια και στη μιζέρια, αντί να συμβάλλουν στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών για τη ζωή τους. Συνειδητά φτωχοποιούν όλον τον ελληνικό λαό. Η γνωστή τακτική του κ. Τσίπρα, του κυρίου 10-1. Παίρνουν 10 από τον ελληνικό λαό και επιστρέφουν 1. Μέσα σε μήνες ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου αυξήθηκε κατά 585.000 άτομα, φθάνοντας σε επίπεδο ρεκόρ στα 4,3 εκατομμύρια, στο 50% του πληθυσμού άνω των 18 ετών».

«Και κάτι ακόμη. Περηφανεύεται η κυβέρνηση ότι τελικά δεν θα γίνουν οι περικοπές που είχε ψηφίσει με δικό της νόμο για τους παλιούς συνταξιούχους.

Αναγκάστηκαν κάτω από την κοινωνική κατακραυγή και την ισχυρή πολιτική πίεση που ασκήσαμε μέσα και έξω από τη Βουλή. Όμως δεν ξεχνάμε: Παραμένει η μεγάλη περικοπή στις νέες συντάξεις που εκδίδονται μετά το 2016, παραμένει το αίσχος με τις εξευτελιστικές συντάξεις χηρείας. Ως εδώ η κοροϊδία. Εάν πραγματικά θέλουν να σώσουν τους συνταξιούχους να δεχθούν ΤΩΡΑ την πρότασή μας για την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου. Όπως ακριβώς έχουμε προτείνει. Χωρίς φυσικά να εκφραστούν λογικές ασφαλιστικού τύπου Πινοσέτ, όπως διακηρύσσει η ΝΔ. Είναι φανερό πλέον ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών το κύριο αίτημα είναι η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Σ' αυτήν την απαίτηση αξιοπρέπειας, σε αυτήν την απαίτηση αλλαγής είμαστε στην πρώτη γραμμή» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση