GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δήμος Αλίμου κατά της άδειας λειτουργίας της μαρίνας

Της Άννας Κανδύλη Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Αλίμου ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υ...

Της Άννας Κανδύλη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Αλίμου ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας Αλίμου , μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι περασμένο Ιούνιο το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε επιτρέψει με γνωμοδότησή του την αναβάθμιση και επανοχωροθέτηση της μαρίνας.

Η προσφυγή

Στην προσφυγή του ο Δήμος Αλίμου υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η από 13.9.2018 απόφαση του υπουργού Τουρισμού με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Η κατασκευή λιμένων, σημειώνει οποιαδήποτε κατηγορίας σε οποιαδήποτε ακτή της χώρας δεν μπορεί να αποφασίζεται ευκαιριακά και αποσπασματικά, αλλά πρέπει να προηγηθεί ευρύτερος εθνικός ή περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός λιμένων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση