GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΣΔΕΠ: Υποκριτική η τροπολογία για τα αναδρομικά

Υποκριτική μοιάζει η τροπολογία για τα αναδρομικά, όπως λέει ο ειδικός γραμματέας της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) Γεράσιμος ...

Υποκριτική μοιάζει η τροπολογία για τα αναδρομικά, όπως λέει ο ειδικός γραμματέας της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) Γεράσιμος Σιάσος στην εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'', καθώς η κυβέρνηση '' αναγνωρίζει ότι πρέπει να επιστρέψει μέρος των μισθών των πανεπιστημιακών που μειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά με το νέο μισθολόγιο που θεσμοθέτησε πέρυσι, όχι μόνο δεν αποκατέστησε αυτή την αδικία, αλλά τους μείωσε κιόλας ακόμη περισσότερο".
Οι πανεπιστημιακοί περιμένουν αναδρομικά από 4.284 ευρώ έως 11.376 ανά περίπτωση για τα έτη 2015-2016 για τα οποία δικαιώθηκαν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά έχουν κάνει αγωγές και για το νέο μισθολόγιο του κλάδου που θεσμοθετήθηκε κατά την περσινή χρονιά.
Η θέση της ΠΟΣΔΕΠ στηρίζεται στο ότι οι πανεπιστημιακοί καθηγητές δεν πήραν αύξηση όλη τη δεκαετία 2000-2010 όταν το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο διπλασιάστηκε, ενώ οι λειτουργοί όλων των άλλων ειδικών μισθολογίων(δικαστικοί, στελέχη του Στρατού, Σώματα Ασφαλείας και ιατροί του ΕΣΥ) πήραν σημαντικές αυξήσεις.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κρίσης, όλοι υπέστησαν τις ίδιες ποσοστιαία σημαντικές οριζόντιες μειώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση