GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφωνία Ζάεφ με τους "8" της αντιπολίτευσης - Στην τελική ευθεία η διαδικασία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Ανοίγει ο δρόμος για τη συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια, καθώς σήμερα αναμένε...

Ανοίγει ο δρόμος για τη συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια, καθώς σήμερα αναμένεται να κατατεθούν οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης Ζάεφ για τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα.

Χθες, υπήρξε προφορική συμφωνία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ με τους αντάρτες βουλευτές του VMRO-DPMNE, που αποσπάστηκαν από τον αντιπολιτευτικό συνασπισμό, αναφορικά με την τροποποίηση του Συντάγματος.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Ρενάτα Ρεσκόσκα είπε ότι τα κανονιστικά κείμενα που θα συνοδεύουν τις προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση πέρα από την αντικατάσταση του «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα περιλαμβάνουν εγγύηση της «μακεδονικής» ταυτότητας, «δηλαδή τον πολιτισμό την ιστορική κληρονομιά και τη γλώσσα».

Η έγκριση της διατύπωσης των τελικών προτάσεων Ζάεφ για την αναθεώρηση είναι ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση της εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών από σκοπιανής πλευράς κι έτσι μέχρι τα τέλη του έτους ή τις αρχές Ιανουαρίου το «μπαλάκι» αναμένεται να περάσει στο «γήπεδο» της ελληνικής πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση