GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΕΞ Κύπρου: Δεν θα εμπλακούμε σε επικοινωνιακό παιχνίδι αντιπαράθεσης με την Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

Την άποψη ότι η Κύπρος δεν πρόκειται να εμπλακεί στο επικοινωνιακό παιχνίδι αντιπαράθεσης που αποσκοπεί ουσιαστικά στο να δημιουργ...

Την άποψη ότι η Κύπρος δεν πρόκειται να εμπλακεί στο επικοινωνιακό παιχνίδι αντιπαράθεσης που αποσκοπεί ουσιαστικά στο να δημιουργηθεί μια εικόνα αμφισβήτησης στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ανέφερε ότι «οι ενέργειες μας, είναι στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της σχετικής σύμβασης του Δικαίου της θάλασσας και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ενέργειες της Κυπριακής Κυβέρνησης.»

Εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο και για όσα ειπώθηκαν για τον ρόλο της Κύπρου στην περιοχή.

Σχετικά με το Κυπριακό, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ, στηρίζουν τη προσπάθεια του ΓΓ του ΟΗΕ όπως αυτή εκδηλώνεται τη συγκεκριμένη περίοδο από την Τζειν Χολ Λουτ και σημείωσε πως θα υπάρξει σύντομη επιστροφή της στην Κύπρο για να «καταλήξουμε στους ορούς αναφοράς που θα επιτρέψουν την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών».

Την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι θα έχει συνάντηση στη Νέα Υόρκη με την Μόνιμη Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το Κυπριακό και την Ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

Πηγή: Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση