GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλα τα ρεκόρ του 27χρονου «άρχοντα των κρίκων»

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα ο Λευτέρης Πετρούνιας σημείωσε μια σειρά από ρεκόρ. Η επικράτησ...

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα ο Λευτέρης Πετρούνιας σημείωσε μια σειρά από ρεκόρ.
Η επικράτησή του στον τελικό τον μετέτρεψε αυτόματα σε έναν από τους τρεις κορυφαίους σπεσιαλίστες των κρίκων από το 1903 που ξεκίνησε ο θεσμός, στον πολυνίκη Έλληνα στην ιστορία αυτού, αλλά και στον πρώτο αθλητή που κερδίζει τρεις διαδοχικούς παγκόσμιους τίτλους σε οποιοδήποτε όργανο μέσα στον 21ο αιώνα!
Αναλυτικά τα ρεκόρ του 27χρονου «άρχοντα των κρίκων» στο Κατάρ:
Μπήκε στο «τοπ 3» των κορυφαίων στους κρίκους στα 115 χρόνια ιστορίας του θεσμού
Με δύο χρυσά μετάλλια (Γλασκόβη 2015 και Μόντρεαλ 2017), ο Πετρούνιας κατέχει ήδη μία θέση στο «τοπ 10» των κορυφαίων στους κρίκους, με τον θρίαμβό του στην Ντόχα μπήκε στην καλύτερη τριάδα όλων των εποχών. Μόλις δύο αθλητές-θρύλοι μετρούν περισσότερους από δύο τίτλους στο αγώνισμα, στα συνολικά 47 παγκόσμια πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί από το 1903: Ο Ιταλός Γιούρι Κέκι με πέντε νίκες και μάλιστα συνεχόμενες (1993, 1994, 1995, 1996, 1997) και ο Κινέζος Τσεν Γιμπίνγκ με τέσσερις (2006, 2007, 2010, 2011).
Παράλληλα, με τη νίκη του ο Έλληνας πρωταθλητής κυνηγά το απίστευτο ρεκόρ ρεκόρ του Κέκι με τους πέντε διαδοχικούς παγκόσμιους τίτλους, το οποίο μοιάζει απλησίαστο για οποιονδήποτε σημερινό αθλητή. Κάτι παρόμοιο ίσχυε, όμως, και με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ρεκόρ του Ιταλού, το οποίο ο Πετρούνιας κατόρθωσε να ισοφαρίσει πρόσφατα, πανηγυρίζοντας στη Γλασκόβη για τέταρτη χρονιά στην σειρά.
Έφτασε τον Βλάση Μάρα και έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης
Στο στάδιο “Aspire Dome” ο Λευτέρης Πετρούνιας έφτασε σε συγκομιδή μεταλλίων και ξεπέρασε σε παγκόσμιους τίτλους τον συναθλητή του και πολυνίκη Έλληνα στα χρονικά του θεσμού, τον εξπέρ του μονόζυγου Βλάση Μάρα, ο οποίος έχει στην συλλογή του δύο χρυσά μετάλλια (Γάνδη 2001, Ντέμπρετσεν 2002) και ένα χάλκινο (Άαρχους 2006).
Παρέτεινε το νικηφόρο σερί στις μεγάλες διοργανώσεις και το αήττητο των δυόμισι τελευταίων ετών
Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη κατέκτησε το ένατο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιό του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 2015 και μετά, αφού στους δύο προηγούμενους παγκόσμιους τίτλους (2015, 2017) προστίθενται οι τέσσερις νίκες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017, 2018), η επικράτηση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά ο θρίαμβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι το αήττητο σερί του σε όλες τις διοργανώσεις, το οποίο φτάνει πλέον τα δυόμισι χρόνια, περιλαμβάνοντας ήδη εννέα αλλεπάλληλες νίκες σε διεθνείς αγώνες μετά τον Απρίλιο του 2016. Την τελευταία διετία, μάλιστα, είναι μονίμα πρώτος ακόμα και στους προκριματικούς…
Έγινε ο πρώτος σπεσιαλίστας με τρεις συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους μέσα στον 21ο αιώνα, σε οποιοδήποτε όργανο
Κανείς σπεσιαλίστας δεν έχει κατακτήσει τρεις διαδοχικούς τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης ανδρών μέσα στον 21ο αιώνα, σε οποιοδήποτε όργανο, αλλά ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο πρώτος που πέτυχε ένα τέτοιο «θρι-πιτ». Τόσο ο Μαξ Γουίτλοκ στον πλάγιο ίππο όσο και ο Κένζο Σιράι στις ασκήσεις εδάφους που διεκδικούσαν στην Ντόχα το τρίτο σερί χρυσό δεν τα κατάφεραν, επιβεβαιώνοντας τη δυσκολία και την σπανιότητα του εγχειρήματός του.
Πηγή ρεπορτάζ: Filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση