GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μισέλ Ομπάμα: Γι' αυτό δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον Ντόναλντ Τραμπ

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, δηλώνει ότι "δεν θα συγχωρέσει ποτέ" τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή προώθη...

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, δηλώνει ότι "δεν θα συγχωρέσει ποτέ" τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή προώθησε μια μισαλλόδοξη θεωρία συνωμοσίας, αμφισβητώντας το γεγονός ότι ο σύζυγός της γεννήθηκε στις ΗΠΑ, γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post.

Σε άλλη συνέντευξη, που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News ενόψει της κυκλοφορίας των απομνημονευμάτων της, την επόμενη Τρίτη, η 54χρονη Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε ότι είχε μια αποβολή πριν από 20 χρόνια και ότι υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει τις δύο κόρες της.

Σύμφωνα με την Washington Post, που επικαλείται ένα αντίτυπο του ακυκλοφόρητου ακόμη βιβλίου "Becoming", η Μισέλ Ομπάμα αναφέρει ότι το λεγόμενο κίνημα "birther", που υποστήριζε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ ήταν "τρελό και κακόβουλο" και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικογένειά της.

"Τι θα συνέβαινε αν κάποιος ανισόρροπος γέμιζε το όπλο του και κατευθυνόταν στην Ουάσινγκτον; Τι θα γινόταν αν αυτός ο άνθρωπος αναζητούσε τα κορίτσια μας; Ο Ντόναλντ Τραμπ, με τους θορυβώδεις και απερίσκεπτους υπαινιγμούς του έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειάς μου. Και για αυτό δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ", γράφει η πρώην πρώτη κυρία.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια αυτά, ο Τραμπ δεν απάντησε ευθέως στα λεγόμενα της Μισέλ Ομπάμα αλλά έστρεψε τα πυρά του στον Μπαράκ.

"Δεν το έχω δει. Φαντάζομαι ότι έγραψε ένα βιβλίο. Την πλήρωσαν πολλά χρήματα για να γράψει ένα βιβλίο και πάντα επιμένουν να συμπεριλάβεις αμφιλεγόμενο" (υλικό), είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι. "Λοιπόν, θα σας επιστρέψω την αμφισβήτηση: Δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ για αυτό που έκανε στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή δεν τον χρηματοδότησε επαρκώς. Είχε στερέψει. Όλα ήταν παλιά και ταλαιπωρημένα. Και ήρθα εγώ κι έπρεπε να τα φτιάξω", πρόσθεσε.

Το Σύνταγμα των ΗΠΑ καθορίζει ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος. Το κίνημα birther αμφισβητούσε στην ουσία τη νομιμότητα του Ομπάμα και της προεδρίας του, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος είχε γεννηθεί στην Κένυα, τη χώρα καταγωγής του πατέρα του.

Πριν από τις εκλογές του 2016 ο Τραμπ σταμάτησε να προβάλει αυτόν τον ισχυρισμό, όμως ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη.

Στο βιβλίο των 426 σελίδων η Μισέλ Ομπάμα αφηγείται τη ζωή της, από τα παιδικά της χρόνια στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο μέχρι τον Λευκό Οίκο, τη μητρότητα και το πώς βίωσε τα οκτώ χρόνια ως πρώτη κυρία. Δηλώνει επίσης έκπληκτη που τόσες γυναίκες ψήφισαν τον "μισογύνη" Τραμπ στις εκλογές του 2016, αντί για τη Χίλαρι Κλίντον. Δεν έκρυψε ότι σοκαρίστηκε και ότι "έτρεμε από τον θυμό της" όταν άκουσε τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό, σε δηλώσεις του που είχαν ηχογραφηθεί εν αγνοία του στις αρχές της δεκαετίας του 2000, να υπερηφανεύεται ότι "αρπάζει τις γυναίκες" από τα γεννητικά όργανα.

Στη συνέντευξη που πρόκειται να προβληθεί από το ABC News την Κυριακή, είπε ότι αισθάνθηκε "χαμένη και μόνη" μετά την αποβολή, πριν από δύο δεκαετίες. "Αισθάνθηκα ότι απέτυχα επειδή δεν ήξερα πόσο συνηθισμένο φαινόμενο είναι οι αποβολές, γιατί κανείς δεν μιλάει για αυτές", είπε.

Αποκάλυψε επίσης ότι κατέφυγε στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει τις κόρες της, τη Μαλία, 20 ετών και τη Σάσα, 17.

Σε αντίθεση με την εικόνα του "τέλειου ζεύγους" που πρόβαλαν οι Ομπάμα, η Μισέλ αποκαλύπτει ότι ο γάμος της δεν ήταν πάντα γαλήνιος και ότι μαζί με τον σύζυγό της έκαναν "θεραπεία ζεύγους". "Ξέρω πολλά νεαρά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα και πιστεύουν ότι κατά κάποιο τρόπο, υπάρχει κάτι που δεν τους ταιριάζει. Και θέλω να γνωρίζουν ότι η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα, που έχουν έναν καταπληκτικό γάμο και αγαπιούνται, δουλεύουν για αυτό", γράφει στο βιβλίο της.

Η 54χρονη δικηγόρος ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ. "Ουδέποτε ήμουν θαυμάστρια της πολιτικής και η εμπειρία μου τα τελευταία δέκα χρόνια δεν το άλλαξε αυτό", τονίζει.

Τα απομνημονεύματα της Μισέλ θα κυκλοφορήσουν μετά από συμφωνία του ζεύγους Ομπάμα με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House, με βάση την οποία εκείνη και ο πρώην πρόεδρος θα γράψουν από ένα βιβλίο. Φέρεται ότι θα λάβουν συνολικά ποσό που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια δολάρια για τα βιβλία αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση