GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: Τη Δευτέρα αρχίζει η γεώτρηση στα ρηχά νερά της Μερσίνας

Αύριο αρχίζει η γεώτρηση στα ρηχά νερά της Μερσίνας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ενώ ανέφερε ότι τον Δεκέμβρ...

Αύριο αρχίζει η γεώτρηση στα ρηχά νερά της Μερσίνας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ενώ ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο θα φτάσει στην Τουρκία και το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε το οποίο όπως είπε, κατά μεγάλη πιθανότητα θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση στην Μαύρη Θάλασσα.

"Πέρσι η Τουρκία πήρε για πρώτη φορά δικό της γεωτρύπανο. Την περασμένη βδομάδα το γεωτρύπανο Πορθητής ξεκίνησε γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας. Τώρα έρχεται το αδελφάκι του. Τον Δεκέμβριο θα μπει στα νερά μας. Θα έχει τις ίδιες τεχνολογικές ιδιότητες. Αυτό το γεωτρύπανο θα μπορεί επίσης να κάνει δύο γεωτρήσεις το χρόνο. Οι σεισμικές εργασίες και έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται τα τελευταία 7-8 χρόνια" τόνισε στην ομιλία του σε συνέδριο.

"Ο Πορθητής θα ολοκληρώσει την γεώτρηση μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες. Θα κατέβουμε γύρω στα 5,500 έως 6 χιλιάδες μέτρα κάτω από τη θάλασσα επειδή εκεί είναι βαθιά τα νερά. Πρόκειται για ένα γεωτρύπανο τελευταίας τεχνολογίας, υπάρχουν μόνο πέντε με έξι πλοία στον κόσμο με ανάλογες δυνατότητες. Και εμείς έχουμε ένα από αυτά. Και το δεύτερο γεωτρύπανο έχει τις ίδιες ιδιότητες και θα συνεχίσει τη γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα" ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν θα καταθέσουν τα όπλα νωρίς σε σχέση με τις σεισμικές έρευνες και πως θα συνεχίσουν τις εργασίες μέχρι να βρουν αποθέματα. Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα αρχίζει η γεώτρηση στα ρηχά της Μερσίνας.

"Όλα είναι έτοιμα. Και εκεί θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση