GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινική δίωξη κατά του Αντάτζι - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας

Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη βρίσκεται ο πρώην υποψήφιος του Κόμματος Εργαζομένων (PT) για την προεδρία της Βραζιλίας, ο Φερνάντο ...

Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη βρίσκεται ο πρώην υποψήφιος του Κόμματος Εργαζομένων (PT) για την προεδρία της Βραζιλίας, ο Φερνάντο Αντάτζι, για υπόθεση διαφθοράς, η οποία συνδέεται με την εκστρατεία του ενόψει των δημοτικών εκλογών το 2012 στο Σαν Πάουλου.

O δικαστής Λεονάρντου Μπαχέιρος έκανε δεκτή τη Δευτέρα τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του που υπέβαλε στις αρχές του Σεπτεμβρίου η εισαγγελία της Πολιτείας του Σαν Πάουλου.

Ο Αντάτζι κατηγορείται πως έλαβε περίπου 2,6 εκατ. ευρώ από μια εταιρεία ακινήτων για να ρυθμίσει χρέη που είχε αναλάβει στην προεκλογική εκστρατεία του 2012, όταν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος του Σαν Πάουλου.

Σε αντάλλαγμα η εταιρεία, η UTC Engenharia, ήλπιζε να εξασφαλίσει σε αντάλλαγμα την εύνοια του Αντάτζι και την ανάθεση συμβάσεων από τον δήμο.

Πέραν του Αντάτζι, δημάρχου του Σαν Πάουλου — της οικονομικής πρωτεύουσας της Βραζιλίας — κατά την περίοδο 2013-2016, αναμένεται να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις άλλα πέντε πρόσωπα, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της UTC Engenharia, ο Χικάρντου Πεσόα, ο οποίος έχει κλείσει συμφωνία με τη βραζιλιάνικη δικαιοσύνη με την ελπίδα ότι θα έχει μειωμένη ποινή.

Ο Αντάτζι τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η απόφαση του δικαστή αποτελεί «μια ακόμη προσπάθεια να ανακυκλωθεί η καταγγελία του Χικάρντου Πεσόα, που είναι ήδη γνωστή και έχει διαψευστεί».

Ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος αντικατέστησε στο ψηφοδέλτιο του PT τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος φυλακίστηκε και η υποψηφιότητά του ακυρώθηκε από το εκλογοδικείο, ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών από τον υποψήφιο της άκρας δεξιάς, τον Ζαΐχ Μπολσονάρου. Είχε ήδη διαψεύσει επανειλημμένα τις κατηγορίες σε βάρος του για διαφθορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση