GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποφασίστηκε άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γκρουέφσκι

Το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ με 62 ψήφους υπέρ, ήρε την βουλευτική ασυλία του καταδικασθέντα πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, την ...

Το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ με 62 ψήφους υπέρ, ήρε την βουλευτική ασυλία του καταδικασθέντα πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, την ώρα που οι βουλευτές της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Νωρίτερα, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ενέκρινε την άρση της ασυλίας του πρώην Πρωθυπουργού και μεταβίβασε το σχετικό αίτημα στην ολομέλεια της Βουλής προς έγκριση.

Ο Γκρουέφσκι είναι στην Ουγγαρία όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, καθώς είχε διαφύγει από τη ΠΓΔΜ για να μην φυλακιστεί μετά την καταδικαστική απόφαση εναντίον του για διαφθορά.

Το πλέον παράδοξο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ, ότι παρά το γεγονός της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γκρουέφσκι αυτός θα λαμβάνει την βουλευτική αποζημίωση κανονικά, μειωμένη όμως κατά 5% λόγω αδικαιολόγητης απουσίας του από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση